Verhuisproces .be extensie gewijzigd

Het verhuisproces voor .be domeinnamen is gewijzigd. De overkoepelende organisatie DNS.be heeft transfercodes ingevoerd net als bij .nl domeinnamen.

De houder van de domeinnaam kan nu een code opvragen bij de huidige provider en de code doorgeven aan de nieuwe provider. Zodra de transfercode is doorgevoerd door de nieuwe provider zal de verhuizing direct worden afgerond net als bij .nl domeinnamen.

In de huidige situatie wordt na het indienen van een verhuisaanvraag een e-mail bericht gestuurd afkomstig van DNS.be. Deze worden verstuurd naar het e-mailadres dat staat vermeld in de whois gegevens en naar de technische contactpersoon. Pas als er door beide beheerders van de e-mailadressen akkoord is gegeven zal de verhuizing worden afgerond.

In de nieuwe situatie vervallen deze e-mail berichten en zal de verhuizing direct worden afgerond zodra de transfercode door de nieuwe provider is verwerkt. Momenteel is het (nog) niet mogelijk om de transfercode zelf in te voeren bij de aanvraag bij Argeweb.

Let op: veel nieuwe providers hebben voor het inrichten van de nameservers voor de betreffende domeinnaam tijd nodig. Het is van belang dat de nameservers zijn ingericht alvorens de verhuizing wordt ingediend om te voorkomen dat diensten als website en e-mail tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *