Waarom je WordPress site updaten belangrijk is

dennis_blog

Wij hebben het al vaker geroepen: het is belangrijk om je WordPress site te updaten. Toch vroeg ik mij af: waarom? Daarom plande ik een interview in met Dennis en vroeg hem het hemd van het lijf over het updaten van een WordPress site.

Maak allereerst kennis met Dennis 🙂
Hij heeft HBO communicatie en multimediadesign gestudeerd, was het sterkst in programmeren en heeft daar nog steeds een passie voor. Werkt nu bij Argeweb als servicedesk medewerker en droomt ervan om ooit nog een eigen bedrijfje te starten in het bouwen van websites. Een persoon van uitersten, houdt van festivals, series kijken en gamen en noemt zichzelf een geek. Gaat graag nog eens parachutespringen omdat de vrije val hem fantastisch lijkt. Misschien doet hij dat wel in Amerika, Thailand of Vietnam, de landen die hij graag nog wil bezoeken.

Zijn passie voor programmeren uit zich ook in een voorliefde voor WordPress, het CMS waar hij graag mee werkt om websites te bouwen. Wat zijn de voordelen en waarom is het nou zo belangrijk om een WordPress site te updaten?

Voordelen van WordPress
Allereerst de voordelen van een WordPress site:

1. Makkelijk content aanpassen
De content van de website is gemakkelijk aan te passen, eerder moest je zelf in de code duiken, met WordPress is dat niet nodig.
2. Gebruiksvriendelijk
WordPress is makkelijk te begrijpen en om het te leren is echt niet moeilijk (tip: volg Argeweb Academy, daar leer je nog meer over WordPress!)
3. Goede support
Doordat WordPress een veelgebruikt systeem is zijn de vragen bij Argeweb bekend en kunnen wij de klant goed helpen.

Het belang van updaten
Aan de hand van een alledaags voorbeeld legt Dennis uit waarom het zo belangrijk is om een WordPress site te updaten.
“Het belang van het updaten van een WordPress site is te vergelijken met het belang van het onderhoud aan je auto. Als je niet regelmatig onderhoud uitvoert aan je auto, is het risico groter dat er iets misgaat. Dit is bij WordPress niet anders, als er geen updates uitgevoerd worden is de kans steeds aannemelijker dat kwaadwillenden hier misbruik van maken en de WordPress site bijvoorbeeld wordt gehackt.”

Redenen om te updaten
Ah, ik snap het. Het is belangrijk om de website te updaten zodat ik weinig risico loop op bijvoorbeeld een hack. Maar hoe komt het dan dat een WordPress site geüpdatet moet worden? Wat gebeurt er nou precies waardoor een update nodig is? Dennis geeft drie redenen:

1. PHP
WordPress is een CMS dat werkt op de programmeertaal PHP. De PHP versie wordt ook geüpdatet. “Als je je WordPress site dan niet updatet, kunnen bepaalde functies niet meer werken. Er wordt altijd tijdig geïnformeerd over de overstap naar een andere PHP versie, zodat je voldoende tijd hebt om je website te updaten.”

2. Plug-ins
Er zijn verschillende ontwikkelaars die een plug-in schrijven voor een WordPress site. Stel: je wilt op je website Google Maps installeren, dan maak je gebruik van een plug-in die ervoor zorgt dat je Google Maps kan installeren. Check bij het installeren van een plug-in wie deze geschreven heeft en wat de recensies over deze persoon zijn. Dit kan je zien binnen WordPress en via deze site.

“Soms kan er net een klein foutje zitten in de code van de plug-in. Als hackers daarachter komen, dan gaan zij onderzoeken wie deze plug-in gebruikt en gaan ze de betreffende websites aanvallen. Maar de schrijver van de plug-in kan zelf ook doorhebben dat er iets niet klopt, in dit geval zal hij de plug-in corrigeren door deze te herschrijven (updaten). Binnen WordPress zal er dan aangegeven worden dat er een update beschikbaar is voor de betreffende plug-in.”

3. Nieuwe tools
Nu is het natuurlijk niet zo dat het updaten van een WordPress site alleen nodig is om te voorkomen dat er vervelende dingen gebeuren. Het kan namelijk ook zo zijn dat er nieuwe opties zijn uitgekomen en dat het goed is om hier gebruik van te maken.

Last but not least: dé tip!
Misschien ben je bij het lezen van dit verhaal je heel bewust geworden van het belang van updaten (dat hoop ik natuurlijk :-)). Om ervoor te zorgen dat je geen enkele update mist, kan je in de Script Installer aangeven dat je automatisch updates wil installeren. Hoe je dat doet, lees je in dit KB artikel.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem gerust contact met ons op via: 085-0218861 of support@argeweb.nl

Reacties zijn gesloten.