Wat maakt een professionele website anno 2019 onmisbaar voor jouw zaak?

Als ondernemer ben je dagelijks bezig met het in de markt zetten van jouw product of dienst. Deze doorlopende basistaak, beter bekend als marketing, is een essentieel aspect in elke onderneming. Stel dat de marketing aanslaat en je de interesse van je potentiële klant wekt. Doel bereikt, denk je? Niets is minder waar! Dit is het begin van de customer journey: de weg die de klant aflegt om tot aankoop over te gaan. Sinds de opkomst van online marketing gaan de ontwikkelingen op dit gebied razendsnel. Vandaag gaan we in op het fundament van jouw online bestaan.

Vindbaarheid

De vindbaarheid van een onderneming op het internet is een onderschat onderwerp. Wie denkt dat een Google Adwords campagne op zich voldoende is, heeft het niet bij het juiste eind. De basis van de vindbaarheid zit hem in de website zelf. Dit maakt het uiterst belangrijk om een gestructureerde professionele website te ontwikkelen. Een web expert benut de vaardigheden om deze structuur aan te brengen.

Laat je site zodanig door een professional ontwikkelen, zodat de basis om gevonden te worden goed is. Als voorbeeld wordt je site door zoekmachines gekeurd op het contrast tussen tekst en afbeeldingen. Maar welke kleuren zijn dan juist? En zijn de titels van de teksten passend? Zijn de afbeeldingen getagd met een typerende benaming?

Het eerste contactmoment

Anno 2019 zoekt het merendeel van de consumenten naar producten of diensten via het internet. Dit geldt niet alleen voor webshops, maar ook voor fysieke winkels. Denk aan het achterhalen van adres- en/of contactgegevens. Waarschijnlijk komt het bekend voor: je komt een product tegen dat je interesse wekt en voor je het weet speur je het internet af naar de desbetreffende site.

Eenmaal gevonden krijg je je eerste echte indruk van het bedrijf. Dit is een belangrijk moment waarop je het visitekaartje namens jouw bedrijf afgeeft. Het design, de vormgeving en de professionele indruk maakt jouw website aantrekkelijk en geschikt om een potentiële klant de volgende stap in de customer journey te laten nemen.

Wil je in contact komen met een web expert? Ga naar Argeweb Design Service om je vrijblijvend te laten adviseren.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.



Reacties zijn gesloten.