Meer verdienen met je website als ZZP’er [Onderzoek]

meer verdienen met je website als zzper

In Nederland zijn meer ZZP’ers online dan waar ook ter wereld. Velen daarvan beschouwen zichzelf als online succesvol. De best presterende 10% verdient gemiddeld zo’n € 30.000 per jaar via zijn of haar website. Direct of indirect.

Een belangrijke vraag voor iedere ondernemer, maar vooral voor startende ZZP’ers: hoe kan je meer verdienen met je website?

Vanuit SIDN is er in samenwerking met onderzoeksbureau Gfk een onderzoek gedaan onder 1.282 succesvolle ZZP’ers en kleine ondernemers.

Hieruit zijn inzichten gekomen die startende ondernemers een beeld geven wat er bij een website komt kijken en hoe ze een goede start kunnen maken.

Wie zijn de succesvolle ZZP’ers?

De ZZP’ers in dit onderzoek die als succesvol beschouwen worden zijn 5 tot 10 jaar geleden gestart met hun onderneming.

Ze richten zich op grote orders en investeren in een professioneel design van hun website. De focus voor promotie focussen ligt op bovenaan komen in de zoekresultaten (SEO).

“Doe het meteen goed. Zoek hulp bij het proces van het maken van de website, van tekst tot vormgeving tot technische zaken. Doe het samen met iemand, dat neemt veel zorgen weg.”

Succesvolle ZZP’er in zakelijke dienstverlening met 6 jaar ervaring

Het design van je website

Uit het onderzoek blijkt dat succesvolle ZZP’ers bovengemiddeld investeren in het design van hun website.

Ze zien hun website als visitekaartje voor potentiële klanten. Ze gebruiken daarom geen standaard template, maar huren een professionele webdesigner in.

De kosten van je website

Het inhuren van een webdesigner begint bij enkele honderden euro’s en dit loopt op afhankelijk van hoe uitgebreid je website moet worden.

Uit het SIDN onderzoek blijkt dat succesvolle ZZP’ers gemiddeld € 400 per jaar betalen voor beheer en onderhoud van hun website. De gemiddelde ZZP’er betaald hier € 216 per jaar voor.

Het rendement van je website

Wat kan je verwachten dat je website oplevert als je begint?

Het onderzoek van SIDN toont aan dat het tot 6 jaar na de start van een bedrijf kan duren voordat de online aanwezigheid maximaal rendeert, daarna vlakt de opbrengst af.

rendement website zzper

De gemiddelde ZZP’er haalt 4 opdrachten per jaar binnen via zijn website voor een totale omzet van € 5.740. De best presterende 10% van de ZZP’ers halen gemiddeld 6 opdrachten per jaar binnen via de website voor een totale omzet van € 30.375.

De promotie van je website

Uit het onderzoek komt naar voren dat succesvolle ZZP’ers gemiddeld € 850 per jaar betalen voor de promotie van hun website. Dit bedrag stoppen zij voornamelijk in SEO en SEA.

De gemiddelde ZZP’er betaalt € 400 per jaar aan online promotie en besteedt dit vooral aan social media.

promotie kosten website zzper

Aan de slag met je website

Ben je van plan om een onderneming te starten of ben je net gestart? Dan is het belangrijk om een website te hebben als visitekaartje.

Om te zorgen dat je website professionaliteit uitstraalt, is het verstandig om een webdesigner in te schakelen.

Argeweb biedt een webdesign service inclusief onderhoud aan. Daarmee verzorgen we de complete ontwikkeling van jouw website en monitoren we deze dagelijks. Zo heb je altijd een website die snel, up-to-date en goed beveiligd is.

We helpen je graag om jouw onderneming een goede start te geven. Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen om gratis advies te krijgen voor jouw persoonlijke situatie.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.