WordPress 5.5 Update: de belangrijkste veranderingen

wordpress 5.5 update

Met de nieuwste WordPress 5.5 zorg je ervoor dat jouw website verbetert wordt op drie grote onderdelen: snelheid, vindbaarheid en veiligheid.

Snelheid

De snelheid van je website is sneller door het gebruik van ‘lazy-loading’ voor afbeeldingen. Dit houd in dat afbeeldingen pas geladen worden wanneer ze tijdens het scrollen bijna in beeld komen. Dit levert een snellere laadtijd van je website op, omdat niet alle afbeeldingen direct geladen hoeven te worden.

Vindbaarheid

De vindbaarheid van je website is belangrijk voor Google resultaten. Dat is waarom er in WordPress 5.5 automatisch een ‘Sitemap’ wordt gegenereerd. Deze sitemap is een overzicht van alle pagina’s op je website en zorgt ervoor dat Google sneller de belangrijkste pagina’s kan vinden.

Veiligheid

De veiligheid van je website is één van de belangrijkste onderdelen. Het updaten van plugins en themes is daar een groot onderdeel van, maar wordt vaak vergeten of uitgesteld. Met WordPress 5.5 kan je instellen dat updates automatisch worden geïnstalleerd. Zo hoef je er niet meer naar om te kijken en krijg je een veiligere website.

Nieuwe functies blok editor

Er zijn blok patronen toegevoegd waarmee je complexe en mooie lay-outs kan creëren. Ook is er een nieuwe blok bibliotheek toegevoegd en geïntegreerd in de blok editor. Zo kan je dus nieuwe bloks toevoegen zonder de editor te verlaten.

Daarnaast bespaar je nu tijd als je een afbeelding moet uitsnijden, draaien of zoomen. Dit kan namelijk direct in de blok editor aangepast worden.

Hulp nodig bij updaten?

Dan zijn wij er om je te helpen. Onze Webdesigners kunnen je helpen om je website up-to-date te brengen en te houden.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.