Wijk eens af van een standaard domein extensie

De meest bekende domeinextensies zijn toch wel .nl, .com of .eu, maar wist je dat er nog veel meer domeinextensies beschikbaar zijn waaruit je kunt kiezen? Bij het checken van een domeinnaam kan het voorkomen dat deze bezet is, vaak ben je dan geneigd om te kiezen voor een andere domeinnaam met bijvoorbeeld een minteken (-) of een andere benaming.

Naast de standaard domeinextensies kun je bij ons ook extensies registeren die van toepassing zijn op jouw bedrijfsvoering. Ben je bijvoorbeeld een fietsenzaak? Dan is het mogelijk om te kiezen voor .bike, ben je een pizzeria dan kun je kiezen voor .pizza  en bij een accountantskantoor voor .accountants. Een compleet overzicht zie onze pagina: domeinextensies

Krijgt .nl, .com of .eu een hogere ranking in Google?

Er zijn geen TLD’s die voorrang krijgen op andere. John Mueller, werkzaam bij Google, heeft uitleg gegeven over deze vraag omdat hier veel misverstanden over zijn ontstaan. Google heeft hierover het volgende blog geschreven: https://webmasters.googleblog.com/2015/07/googles-handling-of-new-top-level.html

Een voorbeeld: als je dus kiest voor .com of .accountancy dan wordt hier geen onderscheid gemaakt in ranking. De ranking wordt dus nog steeds bepaald aan de hand van de content van de website, het aantal backlinks, de opbouw van de website en het aantal pagina’s. Geo specifieke TLDs zullen worden aangehouden in de zoekresultaten van bepaalde landen. Zoek je bijvoorbeeld in Nederland naar bepaalde zoekopdrachten dan worden er voornamelijk Nederlandse zoekresultaten naar voren geschoven.

Nog een voordeel, herkenbaarheid

Het afwijken van een standaard domein extensie heeft nog een ander voordeel, namelijk herkenbaarheid! Heb je een webwinkel dan is deze direct herkenbaar aan de extensie ‘.shop’.
Een bezoeker wordt snel getriggerd door ‘.shop’ in de zoekresultaten en weet dat men hier het gevraagde product kan bestellen. Op reclame uitingen zoals bijvoorbeeld drukwerk kan een domeinextensie met een opvallende naam ook interessant zijn.

Overstappen van domeinnaam

Ben je zo enthousiast geworden over een bepaalde domeinnaam extensie of zie je dat de naam die je altijd graag wilde hebben wel beschikbaar is in een andere extensie, dan is het zeker het overwegen waard om van domeinextensie te switchen. Bij het switchen van een domein extensie moet je wel rekening houden met het instellen van redirects.

Maak op de pagina’s van het oude domein een 301 redirect aan naar het nieuwe domein. Hoe je dit kunt doen kun je hier lezen: redirect maken op je hosting. Met een 301 redirect verwijzing weet Google dat de domeinnaam doorverwezen dient te worden, zo raak je dus geen belangrijke posities en ranking kwijt in de zoekresultaten. Het kan echter wel eventjes duren voordat het nieuwe domein de waarde van het oude domein volledig heeft overgenomen.

Wil je de domeinnaam alleen maar gebruiken in een reclame? Maak dan gebruik van onze redirect service, waarbij de nieuwe domeinnaam automatisch wordt doorgestuurd naar je huidige website of landingspagina.

Om een indruk te krijgen van alle domeinextensies die bij ons te registreren zijn, bekijk je het overzicht van domeinextensies.

Reacties zijn gesloten.