WPtouch: een responsive website in slechts enkele klikken

wptouch een responsive website in enkele klikken

Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig erg belangrijk aangezien Google tegenwoordig alleen nog maar kijkt naar je mobiele website. Redenen genoeg dus om ervoor te zorgen dat je mobiele website in orde is. WPtouch is een plug-in voor je WordPress website die je website automatisch responsive maakt.

Wat kan je met WPtouch?

Met WPtouch maak je van je desktop website in slechts enkele klikken een responsive website. De plug-in transformeert de inhoud van je desktop website naar een geheel nieuw thema dat geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dit betekent dat het geen enkele invloed heeft op hoe je desktop website eruit ziet, die blijft dus hetzelfde. Er zijn verschillende WPtouch thema’s waar je uit kan kiezen.

Binnen WPtouch zijn er ook add-ons die je kan toevoegen om je responsive website nog sterker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld add-ons die de snelheid van je mobiele website optimaliseren, zodat gebruikers een zo vloeiend mogelijke ervaring hebben. Ook kan je eenvoudig aangepaste lettertypes toevoegen of afbeeldingen automatisch laten verkleinen zodat deze minder ruimte in beslag nemen en sneller te laden zijn. Bekijk de lijst met add-ons voor WPtouch om te kijken wat het beste bij jouw website past.

responsive website voor hogere ranking in Google

Lees je dit artikel en weet je niet zeker of dit de juiste oplossing voor jou is? Dan heb ik nog aantal pluspunten van WPtouch. De software ondersteunt Nederlands, dus je hebt geen moeilijk gedoe met vertalingen maar gewoon in je eigen taal zodat je alles snel en eenvoudig kan vinden. Daarnaast staat de plug-in in de favorietenlijst van Google voor mobiele website oplossingen. Je bent er dus zeker van dat Google je website geschikt vindt voor mobiele apparaten en je ranking voor mobiele zoekresultaten verbeterd. Je kan de plug-in gratis gebruiken en met WPtouch Pro heb je al een complete mobiele website voor $79.

Responsive template

Naast een plug-in is het ook mogelijk om een responsive template te installeren. De meeste WordPress thema´s die nu worden uitgegeven zijn responsive en daardoor dus geschikt voor mobiele apparaten. Het gebruik maken van een responsive template kent diverse voordelen:

  • Wanneer je iets in de code aanpast is dit gelijk goed voor de hele website, wanneer je dit met een plug-in doet, zal dit meestal in twee keer moeten
  • Geen externe (betaalde) plug-in nodig.

Is je website nog niet voor mobiel geschikt? Bekijk dan eens de diverse thema’s voor WordPress die beschikbaar zijn of laat je website bouwer kijken om een responsive thema te maken.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.