.BE Domeinnaam registreren

  • Beter vindbaar in Belgische zoekmachines
  • Gratis verhuisservice
  • Meerdere variaties mogelijk

Wij scoren gemiddeld een 9,2

.BE domeinnaam registeren

Registreer uw .BE domeinnaam

U kunt eenvoudig en snel uw domeinnaam registreren via onze website, maak gebruik van de bovenstaande domeinnaamchecker om te controleren of de .BE domeinnaam nog beschikbaar is. Binnen enkele minuten registreert u uw domeinnaam en is deze beschikbaar om een website te bouwen.

Waarom kiezen voor .BE?

In een groot deel van België spreekt men de Nederlandse taal. Dit gedeelte van de bevolking zoekt ook in het Nederlands via zoekmachines. Wanneer u bijvoorbeeld een webshop heeft of ambities om over de grens zaken te doen, is het verstandig om uw domeinnaam ook te registreren met de .BE extensie. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in België.

Check of uw .BE domeinnaam nog vrij is

Uw .BE domeinnaam snel geregistreerd

eenvoudig registeren

Eenvoudig registreren

In slechts enkele klikken controleert u de beschikbaarheid van uw .BE domeinnaam. Indien de domeinnaam beschikbaar is kunt u deze direct claimen of eventueel verhuizen.

Beter vindbaar in de Belgische zoekmachines

Beter vindbaar in Belgische zoekmachines

Richt u zich op de Belgische markt? Door het registeren van een .BE domeinnaam bent u ook beter vindbaar in de Belgische zoekmachines.

meerdere variaties mogelijk

Meerdere variaties

Het .BE domein heeft ook nog twee variaties namelijk .vlaanderen en .brussels. Erg handig als u zich nog specifieker wilt richten op een bepaald gedeelte van België.

Procedure voor aanvraag

Via de domeincheck op de website van Argeweb kunt u controleren of uw domeinnaam nog beschikbaar is. Nadat u de gewenste .BE domeinnaam heeft besteld wordt er een registratie gedaan bij DNS.BE, dit is de Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistraties. U kunt ook op de website van DNS Belgium bekijken wie een bepaalde domeinnaam heeft geregistreerd. Een .BE domeinnaam mag maximaal 63 karakters hebben en geen vreemde tekens bevatten. Alleen letters, cijfers en een minteken (-) Op dit moment zijn er ongeveer 1,5 miljoen Belgische domeinnamen geregistreerd. Het voordeel van een .BE domeinnaam is dat deze ook in de Nederlandse zoekresultaten van Google verschijnt.

Historie van de .BE domeinnaam

De .BE domeinnaam kan sinds 1989 geregistreerd worden. In de beginjaren was de .BE extensie niet echt populair omdat de registratieprocedure erg ingewikkeld was. Alleen bedrijven mochten een .BE domeinnaam registreren en deze moest dan ook nog overeenkomen met de officiële bedrijfsnaam. In de beginjaren zorgde de hoge registratiekosten ervoor dat het aantal geregistreerde namen erg laag bleef.

In 2000 heeft dns.be de regels voor het registreren van een .be domeinnaam aangepast. Met deze aanpassing is het voor iedereen mogelijk om een .be domein te registreren.
Webhosting voor uw .BE domeinnaam

De basis van een website begint met een goed idee en uiteraard een goede domeinnaam! Vervolgens kiest u de hosting die bij u past.

WordPress hosting

WordPress

Met WordPress maakt u snel en eenvoudig een fantastische website. Verschillende thema's en plugins helpen u hierbij.

WordPress hosting
Joomla webhosting

Joomla

Joomla is het CMS systeem voor websites met veel pagina's. Bestel hier uw kant en klare Joomla hosting.

Joomla Hosting
Magento hosting

Magento

Grote webshops profiteren van de vele functies van Magento. Bestel snel en voordelig uw Magento hosting!

Magento Hosting
VPS hosting

VPS

Met een eigen VPS staat uw website op een eigen omgeving. Ideaal voor performance of grote website.

VPS Hosting


Veelgestelde vragen over een .BE domeinnaam


Domeincheck

1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW