Het eerste jaar geen 14,95 maar slechts 7,95

Eenvoudig een .org domeinnaam registreren

Is jouw ideale .org domeinnaam nog beschikbaar? Check het hieronder

Ideaal voor organisaties
Zoekmachine vriendelijk
Bescherm je domeinnaam
Kwalitatieve premium support
Domein met of zonder hosting

Jouw .org domeinnaam registreren

De .org extensie is al sinds 1985 actief en werd ontwikkeld voor websites met een specifieke doelgroep. De domeinnaam extensie .org was in eerste instantie ontwikkeld voor non-profit organisaties. Tegenwoordig wordt deze ook veelal gebruikt door commerciële organisaties, goede doelen organisaties en culturele stichtingen. De afkorting .org staat voor organisatie. De .org domeinen worden beheerd door PIR (Public Interest Registry).

Welke tekens zijn toegestaan in een .org domeinnaam?

De .org domeinnaam mag bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. De toegestane tekens zijn o.a. letters, cijfers en het – teken ( ook wel koppelteken genoemd ). Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde van de domeinnaam staan. Probeer de domeinnaam zo kort mogelijk te houden. Probeer voor de registratie een zoekwoordonderzoek te doen en neem eventueel een veel gezochte zoekterm op in de domeinnaam.

Waarom een .org domein extensie?

.org is een extensie die wordt aangemerkt als gTLD wat staat voor generieke top level domein. Dit houdt in dat de extensie niet aan een bepaald land toebehoort. De .org is een populaire domeinextensie mede omdat deze al sinds lange tijd aan te vragen is maar ook omdat deze is uitgegeven in de tijd van de .com en .net domeinen. Mocht een domeinnaam in een bepaalde gTLD niet meer beschikbaar zijn, werd er vaak overgestapt op een andere. Voor iedereen is het mogelijk om een .org domein te registreren, er zijn geen restricties.

Een website maken voor je .org domeinnaam

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd kan je starten met de bouw van je website. We bieden je domeinnaam het eerste jaar gratis aan in combinatie met een webhosting pakket. Je kan jouw domeinnaam ook koppelen aan een VPS server. Bij een eigen VPS server kan je meerdere websites op één omgeving plaatsen. Je bent dan ook geheel onafhankelijk. Bij webhosting deel je de omgeving met andere klanten, dit is bij een VPS niet het geval.

E-mailhosting op je .org domein

Het is ook mogelijk om een professioneel mailadres in combinatie met je .org domeinnaam aan te maken, zie hiervoor: e-mailhosting. Naast onze standaard e-mailhosting is het ook mogelijk om Microsoft 365 te koppelen aan je .org domein. Met Microsoft 365 heb je een professionele e-mail omgeving tot je beschikking. Je berichten worden opgeslagen in de Cloud. Naast een professioneel e-mailadres heb je met Microsoft 365 Business en Premium ook de desktopversies van Office tot je beschikking.

DNS beheer van je .org domeinnaam

Binnen Mijn Argeweb is het mogelijk om je domeinnaam volledig te beheren. Je kan hier voor je domeinnaam bijvoorbeeld de DNS instellingen aanpassen. DNS staat voor Domain Name Server en verzorgt de vertalingen van IP adres naar domeinnaam. Typ je een bepaalde domeinnaam in, dan kan de DNS server zien welk IP adres hieraan gekoppeld zit en wordt automatisch jouw website naar voren gebracht.

Je .org domeinnaam verhuizen

Wanneer je jouw .ORG domein naar ons wilt verhuizen, vraag je als eerste stap een verhuiscode op bij je huidige hosting provider. Deze verhuiscode voer je in bij het bestellen van de domeinnaam via onze website. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de domeinnaam naar Argeweb wordt verhuisd. Lees hier meer over domeinnaam verhuizen.

Een website voor je .org domeinnaam

Nadat je domeinnaam is vastgelegd kan je hieronder kiezen voor één van de populaire kant-en-klare hosting pakketten.

WordPress

Je kan direct beginnen: installeer een thema of plugin om je website naar wens in te richten.

WordPress

Joomla

Maak eenvoudig een website met veel inhoud en content. Je Joomla hosting is kant en klaar.

Joomla

Magento

Bouw met modules eenvoudig een grote webshop met uitgebreide functies en mogelijkheden.

Magento

VPS

Breng websites onder op een eigen server die je niet hoeft te delen met andere klanten.

VPS

Veelgestelde vragen

Je betaalt het eerste jaar voor een .org domeinnaam slechts €7,95 in plaats van €14,95. Als je nu je .org domeinnaam vastlegt, profiteer je dus van bijna 50% korting! Check direct de beschikbaarheid in onze domeinchecker.

Een .org domeinnaam registreer je voor 1 tot 5 jaar. Na deze periode kun je beslissen of je de domeinnaam wilt aanhouden of wilt vrijgeven.