Je eigen WordPress website maken

Een WordPress website maken is eenvoudig. Dankzij de vele beschikbare thema’s en plugins kun je zonder technische kennis de mooiste websites bouwen. Daarom is WordPress verreweg het meeste populaire CMS voor zakelijke websites en blogs. Hoe je precies een WordPress website maakt, leggen we stap voor stap uit in onze online lessen uit de Argeweb Academy.

  • Les 1 - Online Start
  • Les 2 - Rondleiding WordPress
  • Les 3 - WordPress thema kiezen
  • Les 4 - Pagina's aanmaken
  • Les 5 - WordPress plugins en widgets
Alle lessen E-book

Liever alle lessen in één document? Download dan de WordPress handleiding als e-book.

WordPress thema kiezen

Bij het maken van je WordPress website hoort een thema kiezen. Een WordPress thema is het ontwerp of design van je website waarmee je het uiterlijk van jouw website bepaalt. Omdat WordPress zo immens populair is zijn er tienduizenden thema's beschikbaar, waarvan de meeste gratis zijn. Elk thema ziet er weer anders uit. Daarnaast is er buiten het uiterlijk van het thema ook veel verschil in de functionaliteit van het thema. Er bestaan thema's waar al een hoop extra functionaliteiten zijn toegevoegd, zoals social media iconen, contactformulieren en productpagina's. Je ziet hieronder drie verschillende soorten websites die jij ook kan maken.

WordPress website maken voorbeeld
WordPress website maken voorbeeld
WordPress website maken voorbeeld

Website maken met WordPress

Misschien denk je bij het zien van deze voorbeeld websites: dat lukt mij niet, die voorbeeld sites zijn vast gemaakt met moeilijk te begrijpen programmeertaal waar ik niets vanaf weet. Het klopt dat de website met programmeertaal wordt gemaakt, maar het klopt niet dat je denkt dat jij het niet kan. Het fijne van WordPress is dat je via het overzichtelijke dashboard eenvoudig pagina's en berichten aan kan maken met de gebruiksvriendelijke editor. Deze lijkt heel erg op de tekstverwerker Microsoft Word. Je voegt eenvoudig tekst toe en upload afbeeldingen. Geen gedoe met technische HTML of CSS codes.

WordPress hosting pakketten

Als je wilt starten met het bouwen van een WordPress website, kies je eerst een domeinnaam en een WordPress webhosting pakket. Wij installeren WordPress voor je en dan kun je aan de slag!

Stap.1 Kies een domeinnaam

Leg je goede idee vast in de vorm van een domeinnaam, zodat je een uniek website adres hebt.

Stap.2 Kies webhosting pakket

Koppel een webhosting pakket aan je domeinnaam. Dit is de ruimte waarmee je jouw website online kan zetten.

Stap.3 Kies WordPress als CMS

Wij installeren WordPress gratis voor je. Dat scheelt jou tijd en kan je snel aan de slag met je website.

*Actieprijs geldt eerste drie maanden, daarna wordt het reguliere tarief gehanteerd

Dit beloven we jou

Niet Blij? Geld Terug

Wij geloven in onze hosting, maar beseffen ook dat het weleens kan gebeuren dat je niet tevreden bent. Dit kan je binnen 30 dagen na je aankoop aangeven en dan storten wij het bedrag terug.

Supersnelle SSD webhosting

Al onze hosting producten staan op geavanceerde en razendsnelle SSD opslag. Dit zorgt ervoor dat jouw website ook razendsnel is.

Betrouwbaarheid en veiligheid

ISO 27001, 9001 en 22301 gecertificeerd voor uitstekende beschikbaarheid en veiligheid van je website.

Betrouwbare servers

Wij hosten je website op HP servers in verschillende Nederlandse datacenters. De infrastructuur beheren en monitoren wij 24/7 zelf.

Deskundige support

Onze experts van de servicedesk helpen je graag wanneer je vragen hebt of er even niet uitkomt. Ze zijn bereikbaar op 085-0218861 en support@argeweb.nl.