3 redenen om voor snelle webhosting te kiezen

3 redenen om voor een snelle webhosting te kiezen

Wist je dat er momenteel meer dan 1.24 biljoen websites online staan in de wereld? Jouw website is één van die 1.24 biljoen websites. Gelukkig zijn het niet allemaal je concurrenten. Maar toch blijft het lastig om met zoveel internetverkeer op te vallen bij je (potentiele) klanten. Er zijn echter veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat jij toch online goed gevonden kunt worden. Een snelle website is één van de factoren en meteen een erg belangrijke! Er zijn een hoop tools en andere manieren beschikbaar om je website sneller te maken, dus waar begin je? Bij de basis. En de basis voor een snelle website is snelle webhosting.

1. Hoger in de zoekresultaten

Google houdt van snelle websites en beloond deze dan ook door ze hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Want jouw website bezoekers zijn ook de bezoekers van Google, en Google wil uiteraard alleen de beste gebruikservaring bieden om de populariteit te behouden. Om hierop in te spelen moet jouw website binnen 3 seconden laden. Het is onderzocht dat maar liefst 40% van de bezoekers afhaken wanneer de website er langer dan drie seconden over doet om te laden, en dat heeft een negatief effect op jouw online reputatie. Des te belangrijker dus om kritisch te zijn bij het kiezen van de juiste webhosting.

2. Tevreden klanten

Een snelle website draagt ontzettend veel bij aan een goede gebruikservaring voor je websitebezoekers. Wanneer jouw (potentiële) klanten niet snel genoeg kunnen navigeren door jouw website en lang moeten wachten totdat de content volledig geladen is haken ze af. Tijd is immers kostbaar en niemand heeft zin om lang te moeten wachten. Tevreden klanten bepalen jouw online succes.

3. Meer conversie

Een snelle website zorgt niet alleen voor tevreden klanten, maar maakt Google en jou als ondernemer ook blij. Eigenlijk is het een soort domino effect. Snelle website zorgt ervoor dat Google tevreden is. Google brengt jouw website bij je potentiële klanten. Je (potentiële) klanten worden blij van jouw snelle website en doen eerder een aankoop. Jij wordt al blij van tevreden klanten, maar al helemaal als die klanten dan ook nog eens een aankoop doen! De cirkel is compleet. Jij kunt jouw online succes gaan vieren en je passie blijven uitoefenen.

Ook interessant om te lezen:
Loop geen omzet mis door een trage website

Bonus: meer bereik op Facebook

Oke, nog een voordeel dan! Net als Google stelt Facebook ook de gebruikservaring centraal. Niet zo lang geleden heeft Facebook aangekondigd dat snelle websites de voorkeur krijgen in hun feed. Het zou zonde zijn om organisch bereik op Facebook mis te lopen door een trage website.

Hoger in Google, tevreden klanten, meer conversie en meer bereik op Facebook. Klinkt als een ideale situatie? Begin bij de basis en zorg ervoor dat je zorgvuldig de snelste webhosting kiest voor je website en vervolgens aan de slag gaat met optimalisatie. Veel (online) succes! 😉

Reacties zijn gesloten.