.app domeinnaam: 5 voordelen voor eigenaren van apps

3 redenen waarom je een app domeinnaam moet registreren

Er zijn enorm veel apps op de wereld en dit maakt de .app domein extensie zeer gewild. Ben jij eigenaar van een app? Dan is een .app domeinnaam ideaal om jouw app beter vindbaar te maken. Met het registreren van een .app domeinnaam zorg je ervoor dat mensen direct kunnen zien dat jij een app hebt.

Waarom kiezen voor een .app domeinnaam?

Er zijn veel verschillende extensies en als je een website wil beginnen zal je al snel denken aan een .nl of .com extensie. De kans is namelijk groot dat je website Nederlands of juist internationaal georiënteerd is. Als je vervolgens kijkt of jouw domeinnaam vrij is voor die extensies, is de kans groot dat je teleurgesteld wordt. Iemand anders is jou voor geweest en heeft de domeinnaam al geregistreerd. Je wordt hierdoor gedwongen om te kiezen tussen een aantal opties:

1) De eigenaar van de domeinnaam benaderen om te kijken of je de domeinnaam kan overkopen.

2) Een andere domeinnaam kiezen.

3) Een domeinnaam registreren met .app-extensie.

Bij het overkopen van de domeinnaam is de kans groot dat de eigenaar hier de hoofdprijs voor vraagt en daar zit je niet op te wachten. Het kiezen van een andere naam betekend dat je voor een tweede of misschien zelfs derde keus moet gaan. Deze namen zijn lang niet zo goed als de eerste die je had verzonnen, waardoor de keus niet goed voelt. In deze situatie kan de .app-extensie nieuwe mogelijkheden bieden.

De voordelen van een .app domeinnaam

Ben jij een eigenaar van een app of denk je eraan om een app te beginnen en wil je daar een website voor maken? Dan is het handig om te kiezen voor een .app domeinnaam. Dit biedt namelijk de volgende voordelen:

1) Je hebt een ruimere keus in domeinnamen, omdat er nog veel minder zijn geregistreerd dan de populaire extensies zoals .nl, .com of .net.

2) Als de populaire extensies niet meer beschikbaar zijn heb je alsnog de mogelijkheid om je merknaam vast te leggen.

3) Mensen herkennen direct aan de .app-extensie dat jouw merk ook een app heeft.

4) Door een website te maken voor je app is deze beter vindbaar in zoekmachines.

5) Wanneer je al een succesvolle website hebt met meerdere extensies, zoals bijvoorbeeld .nl, .com en .shop, is het handig om ook de .app-extensie te registreren om je merkidentiteit te beschermen. Bovendien kan je de .app domeinnaam gebruiken als landingspagina om de bezoekers je app te laten downloaden.

Een .app domeinnaam registreren

Vanaf 8 mei 2018 kan je de .app domeinnaam bij ons registreren voor slechts €14,95 excl. 21% BTW p/j. Kies je domeinnaam, vul je gegevens in en wij registreren de domeinnaam voor jou. In slechts enkele minuten hebben wij jouw domeinnaam al klaar!


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.