De voordelen van een zakelijk e-mailadres

E-mail - 27 juni 2017 - door Aksana Mikhalap

Ben jij van plan om een eigen bedrijf te starten of heb je al een eigen bedrijf maar nog geen zakelijk e-mailadres? Dan vraag jij je misschien af of je een zakelijk e-mailadres moet nemen. Een zakelijke e-mailadres is niet verplicht, maar is wel zo handig als je professioneel voor de dag wilt komen. Er kleven veel voordelen aan een zakelijk e-mailadres en die zetten we graag voor je op een rij.

1. Professionele uitstraling

Als ondernemer wil je serieus genomen worden en professionaliteit uitstralen. Dit is dan ook een heel belangrijk voordeel van een zakelijk e-mailadres. Wanneer je bijvoorbeeld op een netwerkborrel jouw visitekaartjes uitdeelt waar een gmail.com of een hotmail.com e-mailadres op staat, heb je de kans dat potentiële klanten je minder serieus nemen. Je moet misschien zelfs extra je best doen om ze te overtuigen dat je serieus bezig bent met jouw bedrijf. Er is niks mis het een gmail.com of een hotmail.com adres, alleen kan het op het zakelijk vlak soms wel eens afschrikken of vooroordelen oproepen. Met een zakelijk e-mailadres voorkom je dit eenvoudig en laat je zien dat jij de vakkundige professional bent die jouw potentiële klanten zoeken.

Tip: probeer het e-mailadres van je internetprovider (bijvoorbeeld: bas@ziggo.nl) te vermijden voor zakelijke doeleinden. Stel voor dat je wisselt van provider, dan ben je jouw e-mailadres kwijt en moet je dus al je zakelijke contacten op de hoogte stellen van de wijziging. Oude zakelijke contacten kunnen dan verloren gaan, waardoor je misschien wel interessante opdrachten kunt mislopen.

2. Naamsbekendheid

Je wilt laten zien dat je ergens voor staat en er goed in bent. Een zakelijk e-mailadres helpt daarbij. Naast het feit dat een zakelijk e-mailadres beter oogt op een visitekaartje is het ook goed voor de naamsbekendheid. Wanneer (potentiële) klanten of zakelijke relaties jouw e-mailadres zien en er staat bas@gmail.com linken ze je niet meteen aan jouw bedrijf. Sterker nog je e-mail kan dan ongeopend blijven, omdat het wordt gezien als spam van een ‘onbekende’ afzender. Wanneer je jouw bedrijfsnaam verwerkt in je e-mailadres zoals bas@argeweb.nl straalt het professionaliteit uit en zorgt het ook voor naamsbekendheid, omdat jouw bedrijfsnaam steeds in beeld is wanneer (potentiële) kanten of zakelijke relaties een e-mail van jouw ontvangen.

Uiteraard kun je ook een e-mailadres voor je bedrijf aanmaken zoals argeweb@gmail.com of argeweb@outlook.com. Maar als je al een website hebt, waarom zou je dan niet ook een passend e-mailadres erbij nemen? Bij onze webhosting krijg je er namelijk standaard een aantal e-mailadressen bij.

3. Overzichtelijke mailbox

Een ander interessant voordeel van een zakelijk e-mailadres is dat je al jouw e-mails kunt scheiden door een gewenste structuur aan te brengen in je mailbox met mappen. Als drukke ondernemer krijg je per dag veel e-mails binnen. Van offertes tot nieuwsbrieven en de correspondentie met klanten. Met een zakelijk e-mailadres kun je alle e-mails sorteren op onderwerp, tijd, klant of opdrachtgever. Richt je mailbox in zoals jij dat fijn vindt en mis nooit meer een mailtje!

4. Zakelijke mail koppelen

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Gmail of een Hotmail account. Koppel je zakelijke e-mailadres aan Gmail of Hotmail. Zo hoef je ook niet steeds apart in te loggen op twee mailboxen. In je instellingen vind je bij Gmail ‘accounts en import’ en bij Hotmail ‘verbonden accounts’, waar je de mailboxen kunt verbinden.

Maak eenvoudig een zakelijk e-mailadres aan

Ben je overtuigd? Wil je alleen een zakelijk e-mailadres? Vanaf €2 per maand heb je bij ons al een eigen zakelijk e-mailadres incl. opslag, meerdere e-mailadressen, webmail en gratis spamfilter. Wil je een website combineren met een zakelijk e-mailadres? Kies voor één van onze webhosting pakketten.

 Reacties zijn gesloten.