De voordelen van een professioneel zakelijk e-mailadres

voordelen zakelijke email

Ben jij van plan om een eigen bedrijf te starten of heb je al een eigen bedrijf maar nog geen zakelijk e-mailadres? Dan vraag jij je misschien af of je een zakelijk e-mailadres moet nemen. Een zakelijke e-mailadres is niet verplicht, maar is wel zo handig als je professioneel voor de dag wilt komen. Een zakelijk e-mailadres heeft veel voordelen en die zetten we graag voor je op een rij.

1. Professionele uitstraling

Als ondernemer wil je professionaliteit uitstralen. Dit is dan ook een heel belangrijk voordeel van een zakelijk e-mailadres. Wanneer je bijvoorbeeld op een netwerkborrel jouw visitekaartjes uitdeelt waar een gmail.com of een hotmail.com e-mailadres op staat, heb je de kans dat potentiële klanten je minder serieus opvatten.

Je moet misschien zelfs extra je best doen om ze te overtuigen dat je serieus bezig bent met jouw bedrijf. Er is niks mis met een gmail.com of een hotmail.com adres, alleen kan het zakelijk afschrikken of vooroordelen oproepen. Met een zakelijk e-mailadres voorkom je dit eenvoudig en laat je zien dat jij de vakkundige professional bent die jouw potentiële klanten zoeken.

Tip: probeer het e-mailadres van je internetprovider (bijvoorbeeld: bas@ziggo.nl) te vermijden voor zakelijke doeleinden. Stel voor dat je wisselt van provider, dan ben je jouw e-mailadres kwijt en moet je dus al je zakelijke contacten op de hoogte stellen van de wijziging. Oude zakelijke contacten kunnen dan verloren gaan, waardoor je opdrachten kan mislopen.

2. Naamsbekendheid

Je wilt laten zien dat je ergens voor staat en er goed in bent. Naast het feit dat een zakelijk e-mailadres beter oogt op een visitekaartje, is het ook goed voor de naamsbekendheid. Wanneer (potentiële) klanten of zakelijke relaties jouw e-mailadres zien en er staat bas@gmail.com linken ze jou niet direct aan jouw bedrijf. Sterker nog, je e-mail kan ongeopend blijven, omdat het wordt gezien als spam.

Wanneer je jouw bedrijfsnaam verwerkt in je e-mailadres, zoals bas@argeweb.nl, zorgt het voor naamsbekendheid omdat jouw bedrijfsnaam steeds in beeld is.

Uiteraard kun je ook een e-mailadres voor je bedrijf aanmaken zoals argeweb@gmail.com of argeweb@outlook.com. Maar als je al een website hebt, waarom zou je dan niet ook een passend e-mailadres erbij nemen? Bij onze webhosting in Nederland krijg je er standaard zakelijke e-mailadressen bij.

3. Overzichtelijke mailbox

Een ander interessant voordeel van een zakelijk e-mailadres is dat je al jouw e-mails kunt scheiden door een gewenste structuur aan te brengen in je mailbox met mappen. Als drukke ondernemer krijg je per dag veel e-mails binnen.

Van offertes tot nieuwsbrieven en de correspondentie met klanten. Met een zakelijk e-mailadres kun je alle e-mails sorteren op onderwerp, tijd, klant of opdrachtgever. Richt je mailbox in zoals jij dat fijn vindt en mis nooit meer een mailtje!

4. Zakelijke mail koppelen

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Gmail of een Hotmail account. Koppel je zakelijke e-mailadres aan Gmail of Hotmail. Zo hoef je ook niet steeds apart in te loggen op twee mailboxen. In je instellingen vind je bij Gmail ‘accounts en import’ en bij Hotmail ‘verbonden accounts’, waar je de mailboxen kunt verbinden.

Maak eenvoudig een zakelijk e-mailadres aan

Ben je overtuigd? Wil je een zakelijk e-mailadres? Voor enkele euro’s per maand heb je bij ons al een eigen zakelijk e-mailadres incl. opslag, meerdere e-mailadressen, webmail en gratis spamfilter. Wil je een website combineren met een zakelijk e-mailadres? Kies dan voor onze beste webhosting.

 


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.