Efficiënter samenwerken met Microsoft Teams

microsoft-teams

Microsoft heeft Microsoft 365 uitgebreid met een nieuwe dienst voor de zakelijke markt, namelijk de chatdienst Microsoft Teams. Microsoft Teams zorgt ervoor dat teams nu nog efficiënter kunnen samenwerken door chats, bestanden en meetings samen te brengen in één omgeving. Omdat de chatdienst doorzoekbaar is, kunnen al deze zaken ook weer snel en eenvoudig teruggevonden worden. Microsoft Teams functioneert op zowel desktops als mobiele apparaten, dus je kunt altijd en overal samenwerken. Zo wordt het waarmaken van je online ambities een stuk makkelijker.

Voor wie?

Microsoft Teams is ideaal voor (de naam zegt het al) teams! Communicatie is een belangrijk onderdeel in het behalen van online succes. Door efficiënt te communiceren en samen te werken bereik je meer en dat is ook de insteek van Microsoft Teams. Microsoft Teams maakt het mogelijk om groepschats aan te maken en snel te communiceren met het hele team. Er is een constante flow van communicatie waarbij je je in de gesprekken kunt mengen, en iedereen in je team zo op de hoogte is. De integratie met Skype maakt het tevens mogelijk om video en audio gesprekken te voeren. Voor kleinere groepen kun je ook privégroepschats gebruiken.

Integratie met Microsoft-software

Microsoft Teams is geïntegreerd met andere Microsoft-software zoals de Office programma’s en SharePoint. Op deze manier heb je alle informatie en tools bij de hand om snel samen te werken. Met je team heb je toegang tot de gezamenlijke werkomgeving, waarbij je documenten direct kunt delen en bewerken in de app. Deze omgeving kun je overigens naar eigen voorkeur aanpassen om nog efficiënter te werken door o.a. tabbladen toe te voegen om toegang te krijgen tot veelgebruikte documenten en cloudservices.

microsoft-software

Veilig werken

Microsoft Team is niet anders dan Microsoft 365 als het gaat om veiligheid. Zo zijn de gegevens altijd versleuteld en worden er meerdere handelingen vereist bij het inloggen (Multi-factor authentication) voor een betere identiteitsbescherming.

Aan de slag?

Ben je enthousiast geworden over Microsoft Teams en wil je ermee aan de slag? Microsoft Teams is nu beschikbaar als Preview en komt in het eerste kwartaal van 2017 uit. Je kunt Microsoft Teams dan inschakelen als onderdeel van je Microsoft 365-abonnement. Alvast veel (samen) werk plezier!

Reacties zijn gesloten.