Microsoft Teams uitleg: productief blijven werken op afstand

Er wordt steeds meer thuis gewerkt en dan is het een uitdaging om effectief met je collega’s te blijven communiceren. Die uitdaging is eenvoudig aan te gaan met Microsoft Teams. Daarmee kan je chatten, bellen, online vergaderen en nog meer, allemaal met één app.

Microsoft Teams uitleg

In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn en hoe Microsoft Teams werkt. In de komende alinea’s lees je de uitleg over de volgende onderwerpen:

  • Teams samenbrengen
  • Chatten en bestanden uitwisselen
  • Online vergaderen met opname optie
  • Aangepast schema bij thuiswerken
  • Toevoegen van apps
  • Aan de slag met Microsoft Teams

Teams samenbrengen

Maak een samenwerkingsruimte voor je team en laat iedereen deelnemen of houd het juist privé. Ook kan je voor iedere afdeling een team maken om communicatie te structureren, zodat mensen van andere afdelingen, waar het bericht niet voor bedoeld is, niet onnodig afgeleid worden.

Chatten en bestanden delen

Deel je ideeën in teams of voer privé chats. Verstuur bestanden vanaf je apparaat of koppel je cloudopslag zoals OneDrive, Dropbox, Box of Google Drive om snel bestanden uit te wisselen. Ook zijn er leesbevestigingen beschikbaar in de chats. Zo zie je wanneer jouw berichten worden gelezen en verzonden en kan je anderen laten weten dat je hun berichten hebt gezien.

Online vergaderingen met opname optie

Neem deel aan geplande vergaderingen of start je eigen vergadering. Gebruik video of deel je scherm om iedereen bij elkaar te brengen. Tijdens een vergadering kan iedereen het chatvenster gebruiken om bijvoorbeeld iets toe te lichten of tussentijdse vragen te stellen.

Daarnaast kan de vergadering opgenomen worden. Klik daarvoor op ‘Opnemen’ voordat de vergadering gestart wordt. Teamleden die niet bij de vergadering aanwezig konden zijn, kunnen dan alsnog de vergadering terugluisteren of de automatisch gegenereerde transscriptie doorlezen.

Aangepast schema bij thuiswerken

Wanneer je thuiswerkt heb je misschien een ander ritme dan een normale kantoor dag. Wellicht wissel je je werk af met het zorgen voor je kinderen. Om dit te communiceren richting je teamleden, kan je een persoonlijk schema maken, zodat ze kunnen zien wanneer je beschikbaar bent. Mochten ze jou nodig hebben, dan kunnen hun dag daar op aanpassen.

Toevoegen van apps

Je kan je favoriete apps toevoegen aan Microsoft Teams. Daarnaast kan je ook de Microsoft Teams app ook downloaden op je smartphone, zodat je altijd in contact kan blijven met je teamleden.

Aan de slag met Microsoft Teams

Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft 365. Daarmee profiteer je onder andere standaard van 1000GB OneDrive cloudopslag en de webversies van Office apps. Zo heb je onderweg altijd je documenten bij de hand en de mogelijkheid om ze te bewerken.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.