Google lanceert nieuwe tool voor het maken van websites

google lanceert nieuwe tool voor het maken van websites

Google heeft op web.dev een nieuwe portal gelanceerd die je helpt om websites en apps te ontwikkelen. Met de portal kun je eenvoudig je website laten testen op factoren als web performance, online vindbaarheid (SEO) en techniek. Ook krijg je concrete optimalisatietips voor deze factoren.

Portal om je website te testen op verbeterpunten

Met een druk op de knop brengt Google de prestaties van je website in kaart. Zo zie je direct op welke onderdelen winst te behalen is.

web dev onderdelen

Web.dev checkt de volgende factoren:

1.  Web performance: kijkt onder andere naar de code van de website (HTML/javascript/CSS), laadtijd en interactiemogelijkheid op de pagina’s;
2. PWA: checkt of de site voldoet aan een aantal basisfuncties van een Progressive Web App;
3. Best practices: van een beveiligde HTTPS-verbinding tot de juiste beeldverhouding;
4. SEO: controleert of de site goed vindbaar is, mobielvriendelijk werkt en de on-page SEO goed is ingericht;
5. Toegankelijkheid: controleert op veelvoorkomende problemen waardoor bezoekers mogelijk geen toegang hebben tot website content. Zoals alt-tags voor buttons en links of kleurcontrast op de site.

tip van argeweb Progressive Web Apps zijn websites die zich kunnen gedragen als een mobiele app.  

In dit voorbeeld scoort de website redelijk goed. We zien wel dat we de toegankelijkheid nog kunnen verbeteren. In het gedetailleerde rapport zie je precies welke elementen het snelste resultaat opleveren.

terugblik-op-drie-jaar-werken-met-nps

Niet alleen wat maar ook hoe

Naast dat de tool aangeeft op welke onderdelen je website kunt verbeteren, is het handige van deze tool dat er ook uitgelegd wordt hoe dat dan kan. In het ‘Learn’ gedeelte wordt begrijpelijk en uitgebreid uitgelegd hoe u laadtijden, beveiliging van uw webste, online vindbaarheid (SEO) en gebruiksvriendelijkheid kunt verbeteren.

Waarom deze nieuwe portal?

Het is fijn voor ons maar waarom heeft Google deze nieuwe portal ontwikkeld? We weten al langere tijd dat het bij Google draait om een optimale gebruikerservaring en dat is precies wat ze met deze nieuwe tool willen bereiken. Jouw handvatten geven om betere websites te bouwen, wat leidt tot een betere totale online gebruikerservaring.

“web.dev was born of a belief that if we make high quality experiences easy to build, it will enable more meaningful engagement on the web—for users and developers alike. Simply put, we realized the only way the web gets better is if we help the people building it succeed.”

Bron: Google web.dev

Zelf een website maken

Start vandaag nog met het bouwen van uw website. In onze webhosting pakketten zit alles wat je hiervoor nodig hebt; domeinnaam, e-mail boxen en website software zoals WordPress of Joomla.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.