Nieuw! Toon je Google Posts direct in de zoekresultaten

Ben je in het bezit van een Google Mijn Bedrijf-account? Dan is het voor jou nu mogelijk om Google Posts direct in de zoekresultaten onder je bedrijf te tonen. Hoe je dit precies doet leggen we je graag uit in vier stappen.

Google Post instellen

Google Mijn Bedrijf is een gratis onderdeel van Google om informatie te publiceren over jouw bedrijf zoals openingstijden, foto’s, recensies en locaties. Google Posts is gekoppeld aan dit onderdeel. Met Google Posts is het mogelijk om berichten te maken. Het bericht wordt dan direct zichtbaar in de zoekresultaten onder de vermelding van je bedrijf in de rechterkolom.

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
(Heb je nog geen Google Mijn Bedrijf-account? Klik dan op ‘Nu starten’ naast ‘Inloggen’ en maak eenvoudig een account aan.)

2. Klik op ‘Locatie beheren’.

3. Klik op ‘Berichten’ links in het menu om een Google Post te maken.

4. Klik vervolgens op ‘Schrijf je post’ in het venster om een bericht aan te maken. Bij je bericht kun je een foto uploaden (minimaal 344 x 344 px), je boodschap typen en een call to action kiezen. In de afbeelding hieronder zie je dat wij al een post hebben gemaakt en hoe dit er dan uit komt te zien.

Is je bericht af? Dan kun je klikken op ‘Voorbeeld’ om te zien hoe de post eruit gaat zien voordat je het publiceert. Ben je tevreden? Klik dan op publiceren en je eerste Google Post staat live!

Zoek vervolgens via Google naar je bedrijfsnaam om te zien hoe jouw Google Post eruitziet in de zoekresultaten onder jouw vermelding.

Dit is hoe een Google Post eruitziet op desktop en mobiel:

Wat ons betreft is dit een mooie toevoeging van Google om meer relevante informatie te koppelen aan jouw bedrijf. Benut al je kansen en probeer het zeker uit!

 

Reacties zijn gesloten.