Harde schijf vernietigen

Al je data bij je provider staat opgeslagen op harde schijven. Deze harde schijven hebben geen onbeperkte levensduur en vanuit de markt is er steeds meer vraag naar opslag, dus worden de harde schijven regelmatig vervangen.

Via de computer kan je bestanden wel in de prullenbak gooien en de harde schijf kan je formatteren, alleen je data is dan nog niet helemaal verdwenen. Alleen de index wordt aangepast, de bestanden zelf blijven staan tot ze overschreven worden. Dit is dus geen garantie voor het volledig verwijderen van je bestanden. Voor hostingproviders als Argeweb is het enorm belangrijk dat er geen data van klanten buiten de streng beveiligde omgeving komt, dus mogen ook oude harde schijven absoluut niet meer te gebruiken zijn.

Een partner van ons draagt zorg voor de opslag van data en dus ook voor het op een correcte manier vernietigen van deze gegevens. Naast het grondig formatteren van de harde schijf laat onze partner de harde schijven compleet vernietigen.


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en hosting zet hij in om klanten een nog betere ervaring te bieden.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *