Hoe oud is je website echt?

De ontwikkelingen op het internet gaan razendsnel. De moderne technologie van vandaag kan morgen al weer verouderd zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van responsive webdesign, mobile-first, Woocommerce, jQuery, VueJS, Angular, React, Gutenberg of progressive web apps? Zelfs voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in online diensten is het al lastig om al deze ontwikkelingen bij te houden. Voor bedrijven die hun tijd en aandacht het liefst aan hun eigen klanten willen besteden, is het dan al helemaal niet meer te volgen.

Deze ontwikkelingen kunnen ook invloed hebben op de houdbaarheidsdatum van je website. Zijn bovenstaande technieken van toepassing op je website? En heeft deze überhaupt een houdbaarheidsdatum? Een mooie tool om je website te testen is bijvoorbeeld Pagespeed van Google. Deze test geeft je veel informatie over je website zowel op mobiel als desktop.

Wanneer is je website ‘oud’?

Je kunt de leeftijd van je website vergelijken met die van een hond. Eén jaar op het internet staat gelijk aan zeven mensenjaren. Is je website 5 jaar geleden online gegaan, dan is deze dus inmiddels al ongeveer 35 “mensenjaren” oud. Dat is nog niet bejaard, maar we zijn al een eind op weg 😉

Doordat de techniek verandert en de devices en internetverbindingen steeds sneller en beter worden, is er steeds meer mogelijk voor je website. Waar we voorheen nog rekening moesten houden met te veel dataverkeer, zien we vandaag de dag regelmatig videoheaders en grote afbeeldingen op websites verschijnen. Houd er rekening mee dat een website gemiddeld na vier jaar wordt ingehaald door de tijd.

De gevolgen van een oudere site

Wat zijn de gevolgen van een website die vrij snel uit de tijd raakt? Op het gebied van webdesign kunnen bezoekers het gevoel krijgen dat je als bedrijf niet met de tijd meegaat, waardoor je riskeert een stoffig imago te krijgen. Op het gebied van techniek is het belangrijk dat de website veilig is. Zorg ervoor dat in ieder geval de belangrijkste “core updates” worden uitgevoerd, zodat je verzekerd bent van een veilige website. Sinds 2018 worden niet beveiligde websites geblokkeerd als je geen veiligheidscertificaat hebt. Zorg er dus voor dat je ook een SSL certificaat hebt.

Kies voor een open source CMS

Wil je qua techniek en design niet de boot missen? Kies dan voor een breed ondersteund open source pakket zoals WordPress. Open source is een moeilijk woord voor een systeem dat door heel veel onafhankelijke ontwikkelaars wordt (door)ontwikkeld, waardoor het systeem qua techniek altijd up-to-date en veilig is. Met name WordPress heeft het qua techniek goed op orde: door de grote achterban van ontwikkelaars wordt niet alleen de techniek, maar ook de veiligheid van het systeem gewaarborgd. Want veiligheid is van groot belang voor je website.

Argeweb Design Service maakt gebruik van de nieuwste trends en technieken tijdens het realiseren van de websites voor onze klanten. Vind je het te ingewikkeld, twijfel je of ontbreekt het je aan de tijd om zelf een goede website te maken of je website niet te laten versloffen? Vraag vrijblijvend een offerte op of kijk voor meer informatie op de Argeweb Design Service pagina.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.