Standaard HTTP/2 bij onze Webhosting in combinatie met SSL

http2 bij shared hosting met ssl

We hebben onze webhosting verbeterd zodat wij nog betere kwaliteit kunnen leveren. Bij Webhosting in combinatie met een SSL-certificaat leveren we nu standaard HTTP/2. Wat dit betekent en welke voordelen het heeft voor jouw website lees je in dit artikel.

Wat gebruik je HTTP voor?

HTTP is een hulpmiddel waarmee internet browsers de informatie van jouw website kunnen ophalen bij de server. Zo weet de browser hoe de website eruit moet komen te zien. Versie 1.1 van HTTP komt uit 1997 en gaat dus al even mee. In de tussentijd zijn websites enorm veranderd. Het is dus niet gek dat HTTP/1.1 verouderd is en websites daardoor moeilijker te laden zijn. Om dit aan te pakken hebben grote partijen zoals Google, Microsoft en Facebook samengewerkt. Hieruit is een nieuwe versie ontstaan die bekend staat als HTTP/2.

Met HTTP/2 is je website sneller geladen

Het verschil tussen de oude en nieuwe versie zit in de manier waarop internet browsers verzoeken sturen naar de server. Je kan HTTP/1.1 zien alsof je eerst naar de supermarkt gaat om een appel te kopen, vervolgens wil je een peer en daarna wil je toch liever een banaan. Oftewel: je gaat iedere keer terug om een los product te kopen. Je moet HTTP/2 zien als een winkelmandje. Je doet alles erin wat je nodig hebt en rekent het in één keer af. Dit kost veel minder tijd en het werkt hetzelfde bij je website, dus deze is veel sneller geladen.

 


avatar

Over Jelle Terwisscha van Scheltinga

Jelle is Online Marketeer bij Argeweb. Met zijn design en programmering vaardigheden optimaliseert hij website om de conversie zo hoog mogelijk te krijgen. Verder houdt hij zich onder andere bezig met SEO, affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.