De voordelen van LinkedIn integratie in Microsoft 365

Microsoft heeft LinkedIn in 2016 overgenomen omdat zij toen al de waarde ervan in zagen om de data vanuit LinkedIn samen te voegen met hun eigen diensten. Zo hebben ze tijdens de Microsoft Ignite conferentie in Orlando aangekondigd LinkedIn te gaan integreren in Microsoft 365. 

De informatie van LinkedIn wordt getoond in Microsoft-apps en –diensten zoals Sharepoint, Outlook en OneDrive. Je kunt dus LinkedIn-informatie inzien van je collega’s maar ook van mensen buiten je bedrijf om, zonder dat je hun LinkedIn profiel hoeft te bezoeken. Zo zien de betreffende personen dus ook niet dat je hun LinkedIn profiel hebt bekeken.

De integratie met LinkedIn in Microsoft 365 brengt meer voordelen met zich mee:

Betere samenwerking

Doordat de LinkedIn-informatie meteen inzichtelijk is in Microsoft 365, wordt het eenvoudiger om langdurige relaties op te bouwen met collega’s, klanten en partners. Zo leer je elkaar beter kennen en heb je de kans om de onderlinge relaties te versterken. Goede zakelijke relaties verhogen de productiviteit en dragen bij aan het succes van een organisatie.

Bevorderend voor sales

Tevens kan de sales afdeling met de beschikbare LinkedIn-informatie in Microsoft 365 beter inspelen op de achtergrond van klanten. Met Profile Cards heb je snel en eenvoudig toegang tot meer informatie over de mensen waarmee je samenwerkt zonder dat je de workflow hoeft te verlaten.

Snel de juiste kandidaten vinden

Voor recruitment is de integratie met LinkedIn ook optimaal. Zij kunnen namelijk meteen relevante LinkedIn-informatie van de sollicitanten bekijken in Outlook voordat ze de kandidaten op gesprek krijgen.

LinkedIn Office 365

LinkedIn in Microsoft 365

Met LinkedIn gebruiksgemak in Microsoft diensten wil Microsoft een moderne werkplek creëren voor de gebruikers. De integratie zal in de komende weken worden uitgerold volgens het First-Release-programma van Microsoft in de web versie van Outlook, SharePoint en OneDrive for Business. In de komende maanden zal de integratie ook beschikbaar worden in Outlook voor Windows en iOS, en andere Office diensten.

Nog geen Microsoft 365?

Met Microsoft 365 werk je waar en wanneer je maar wilt. Betaal nooit meer dan dat je nodig hebt en kijk snel welk Microsoft 365 pakket het beste bij jou past.

Reacties zijn gesloten.