Wat is Microsoft 365 en wat zijn de voordelen?

Met trots hebben wij onze nieuwe dienst Microsoft 365 geïntroduceerd. Ik kan mij zo voorstellen dat je bij de introductie van een nieuwe dienst weleens denkt: what’s in it for me?. In deze blog geef ik je graag antwoord op die vraag. Er zitten namelijk best veel voordelen aan Microsoft 365, waardoor ik denk dat het zomaar eens wat voor je zou kunnen zijn.

Je herkent het vast wel: na een leuke dag op kantoor ben je onderweg naar huis. Je realiseert je dat je bent vergeten om je collega nog een mail te sturen en dat je nog een paar aanpassingen zou doen aan dat ene document. Omdat alles op je pc op het werk staat, gaat dat niet meer. Je pakt een bloknote uit je tas (lees: opent je agenda op je iPhone) en noteert dat je dit morgen nog moet doen.

Ergens irriteert het je, want het had wel prettig geweest als je in de trein of thuis dit af had kunnen ronden.

Dat is precies de reden waarom wij Microsoft 365 aanbieden. Met deze dienst kan je namelijk altijd en overal aan je documenten werken. Dat is gelijk het eerste voordeel van Microsoft 365: flexibiliteit. Je kunt Microsoft 365 installeren op zowel je smartphone, tablet als je pc. Al je Office programma’s, e-mail en agenda zijn vanaf deze apparaten te bereiken.

Een ander voordeel is dat Microsoft 365 vertrouwd is. De meesten van ons zijn opgegroeid met Word, PowerPoint en Excel. Tevens worden deze programma’s nog steeds bij veel bedrijven gebruikt. Omdat je weet hoe deze programma’s werken, kan je gewoon aan de slag met je documenten. Tevens kun je samen met je collega’s werken aan eenzelfde document. Alle wijzigingen die jullie doen worden gelijk opgeslagen. Efficiënt, vind je niet?

Bij het afnemen van Microsoft 365 krijg je 1TB aan opslagruimte in de Cloud. Deze ruimte is zeer goed beveiligd. Bescherming tegen malware, spam en andere bedreigingen is standaard ingebouwd in Microsoft 365.

Een ander groot voordeel is dat je betaalt per gebruiker. Je neemt met Microsoft 365 een abonnement af en dat kan je flexibel wijzigen. Fijn als je iemand tijdelijk inhuurt en diegene ook een professioneel e-mailadres nodig heeft.

Wat ook handig is, is dat je diensten automatisch geüpdatet worden. Zo werk je altijd met de meest recente versies.

Oh ja, en wat ik zelf heel leuk vind aan deze dienst: Microsoft 365 is ook te installeren op Mac.

Reacties zijn gesloten.