Is jouw website goed beveiligd? Voorkom het lekken van gegevens

Ons vertrouwen in organisaties wordt tegenwoordig continu op de proef gesteld. Zo is uit een onderzoek van RTL Z gebleken dat bij het online inschrijven en/of afspraak maken bij de huisarts je gegevens in veel gevallen niet goed beveiligd zijn. Dit komt omdat dergelijke websites zonder een SSL certificaat draaien. Jij wilt toch ook dat de gegevens van jou en je klanten goed beveiligd zijn?

Vanaf 2017 gaat niet alleen Google het internet een stuk veiliger maken, maar ook de Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangegeven hier streng op toe te zien. Het slecht beveiligen van persoonsgegevens is namelijk verboden.

Hoe werkt een SSL certificaat?
Onveilige websites maken geen gebruik van een SSL certificaat. Alle gegevens die je naar zo’n website stuurt zijn uit te lezen door hackers. Als je bijvoorbeeld online inschrijft bij een huisarts die nog geen gebruik maakt van een SSL certificaat op zijn of haar website, dan kunnen je persoonsgegevens zoals medicijngebruik of je Burgerservicenummer op straat komen te liggen. Een SSL certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding, hierdoor zijn je gegevens beveiligd tegen hackers. Je herkent een SSL certificaat aan het slotje en het S’je achter HTTP. Wanneer je dus gevoelige persoonsgegevens wilt verstrekken aan een website moet je er op letten dat er een slotje en HTTPS in de adresbalk staat i.p.v. HTTP.

Vanaf 2017 krijgen HTTP-websites de stempel ‘onveilig’ van Google.
In januari 2017 komt de nieuwe versie van Chrome uit. In deze versie bestempeld Google websites zonder een SSL certificaat die persoonsgegevens doorsturen als ‘onveilig’. Op den duur wil Google zelfs alle websites zonder een SSL certificaat als onveilig gaan markeren. De markering wordt dan nog opvallender in de vorm van een rood driehoekje met een uitroepteken in de adresbalk voor de URL weergegeven.


Zo zal de adresbalk eruit zien bij een onveilige HTTP-website vanaf januari 2017.

Hoe zorg je voor een veilige website?
De veiligheid van het internetten staat bij Google voorop, daarom wordt het gebruik van SSL certificaten volop gestimuleerd. Met een SSL certificaat kom je hoger in de zoekresultaten, straal je betrouwbaarheid uit en haal je meer succes uit je website. Volgens Chrome Security Team van Google is al een heel groot deel van de websites overgestapt op HTTPS en dat aantal blijft groeien. Voorkom dat je (potentiële) klanten schrikken van een onveilige melding op je website en liever naar de concurrent gaan. Zorg dat de persoonsgegevens van je websitebezoekers beveiligd zijn en geef ze een vertrouwd gevoel met een SSL certificaat.

Bestel eenvoudig een SSL certificaat
Voorkom het lekken van gegevens en beveilig je website vandaag nog. Wij bieden verschillende SSL certificaten variërend van een enkel domein tot aan een wildcard. De certificaten worden snel en voordelig geleverd en zijn van de vertrouwde merken Comodo en GeoTrust.

Reacties zijn gesloten.