WordPress updaten

Veiligheid - 13 september 2013 - door Tom van Leeuwen

Dit bericht is belangrijk voor gebruikers van WordPress!

Op 1 augustus 2013 heeft WordPress versie 3.6 uitgebracht. Deze versie bevatte allerlei nieuwe features, zoals een nieuw kleurrijk thema, beter revisiebeheer en een verbeterde menubeheertool. Omdat WordPress continue in ontwikkeling is en heel veel mensen WordPress gebruiken en er voor ontwikkelen is de kans groter dan er fouten gevonden worden in de code. Zo ook in versie 3.6.

Update uitgebracht
Op 11 september heeft WordPress een update uitgebracht voor 3.6, namelijk 3.6.1. Deze update lost 13 bugs in het CMS op, maar bevat ook drie belangrijke beveiligingsupdates. Als je WordPress gebruikt is het belangrijk dat je de update uitvoert van 3.6 naar 3.6.1 om ervoor te zorgen dat je site geen bekende fouten bevat.

Hoe kan je WordPress updaten?
Het updaten van WordPress is gemakkelijk. Volg de volgende stappen:

  1. Log in op je WordPress beheerpanel.
  2. Bovenin zie je al een gele balk met daarin de tekst Nu bijwerken. Klik op die link om te bekijken welke updates er beschikbaar zijn.
  3. In de pagina die opent zie je een blauwe knop met de tekst Nu bijwerken. Als je daarop klikt zal WordPress direct bijgewerkt worden naar de nieuwste versie.

Het is aan te raden om een backup te maken voordat je WordPress update. Hoewel het in de meeste gevallen goed gaat kan het altijd gebeuren dat er iets misgaat bij het updaten.

Vergeet de plugins niet!
Het bijwerken van de WordPress core (WordPress zonder plugins) is belangrijk, maar ook voor plugins worden er updates beschikbaar gesteld. Op dezelfde pagina als waar je WordPress kunt updaten kan je ook de updates voor de plugins terugvinden. Vink de te updaten plugins aan en klik op Plugins bijwerken.

Heb je een WordPress site aangemaakt via de script installer van Argeweb dan kan je via die tool ook automatisch je WordPress site laten updaten. Dat zorgt ervoor dat je het ook niet kunt vergeten, zo ben je altijd up-to-date!


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en hosting zet hij in om klanten een nog betere ervaring te bieden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *