Het eerste jaar geen 14,95 maar slechts 8,95

Je eigen .net domeinnaam registreren

Check de beschikbaarheid van jouw .net domeinnaam

Internationale uitstraling
Gratis domeinnaam verhuizen
Scherpe domein prijs
Kwalitatieve premium support
Domein met of zonder hosting

Waarom .net domein registreren?

Een .net domeinnaam is wereldwijd erkend en vergelijkbaar met een .com domeinnaam. Het is dan ook verstandig om je domeinnaam of domeinnamen ook met deze extensie te registreren. Zo voorkom je dat iemand anders je domeinnaam met een andere extensie gebruikt.

Eisen voor een .net domeinregistratie

Qua lengte moet een .net domein minimaal 3 tekens langs zijn en mag deze niet langer zijn dan 63 tekens. Daarnaast is het gebruik van vreemde tekens niet toegestaan. De domeinnaam mag alleen maar bestaan uit letters, cijfers en het minteken. Je dient er rekening mee te houden dat het minteken niet op de eerste of laatste plaats van de domeinnaam mag staan.

Hosting voor je .net domeinnaam

Nadat jouw .net domeinnaam door ons is vastgelegd kan je eenvoudig beginnen met het maken van je website. Zo kan je via Mijn Argeweb eenvoudig webhosting of e-mailhosting activeren. Indien je beschikt over een eigen VPS bieden we gratis DNS beheer aan. Met het DNS beheer kan je gemakkelijk de verwijzingen voor je domeinnaam toevoegen of wijzigen (denk hierbij aan de verschillende records zoals A, MX, CNAME, TXT, MX of SRV).

Microsoft 365 voor je bedrijf

Het Microsoft 365 pakket is een complete digitale werkomgeving voor je bedrijf. Wanneer je een .net domein hebt geregistreerd, is het mogelijk om via Microsoft 365 een professioneel mailadres te gebruiken. Op je .net mailadres kun je ook gebruik maken van de online opslagomgeving ‘Onedrive’. Uw bestanden zijn dan veilig in de cloud opgeslagen.

Je .net domeinnaam verhuizen

Heb je al een .net domeinnaam en wil je deze verhuizen naar ons? Dan is dat geen probleem. Het enige wat je hoeft te doen is bij je huidige registrar een zogenaamde ‘verhuistoken’ opvragen. Deze verhuiscode zorgt ervoor dat alleen jij in de gelegenheid bent om de verhuizing in gang te zetten. De verhuiscode voer je tijdens het bestelproces van de domeinnaam in. Als de bestelling is afgerond ontvang je nog een officiële mail van de instantie die de .net domeinen registreert. Indien je akkoord geeft op deze mail wordt de verhuizing van de domeinnaam naar ons gestart.

Oorsprong van de .net domeinnaam

De .net extensie behoort net zoals .com en .nl tot de top-level extensies. De .net domeinnaam is in 1985 in het leven geroepen voor organisaties die zich bezighouden met netwerktechnologieën. Omdat er in die tijd nog niet veel extensies beschikbaar waren, kwam het voor dat domeinen onder .nl en .com niet meer geregistreerd konden worden. Daarom werd vaak uitgeweken naar de .net extensie. Tegenwoordig registreren organisaties die een internationale uitstraling willen hebben ook de .net extensie.

Een website voor je .net domeinnaam

De basis van een website begint met een goed idee en uiteraard een goede domeinnaam! Vervolgens kies je de hosting die bij jou past.

WordPress

Met WordPress bouw je eenvoudig je eigen website. Je kan jouw website uitbreiden met kant en klare plugins.

WordPress

Joomla

Met Joomla bouw je een kant en klare website en kan je met meerdere gebruikers aan de site te werken.

Joomla

Magento

Magento is ideaal voor een webshop en kenmerkt zich door de vele functies die aanwezig zijn in het systeem.

Magento

VPS

Een VPS is een eigen server waarop je meerdere websites kan draaien. Je hebt een eigen omgeving beschikbaar.

VPS

Veelgestelde vragen

Een .net domeinnaam kan je registreren voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Hoe langer je de domeinnaam vastlegt, hoe hoger de korting is die je krijgt. Als je een domeinnaam in combinatie met webhosting bestelt, krijg je de domeinnaam het eerste jaar zelfs gratis!

Ja dit is mogelijk! We hebben gratis DNS beheer zodat je eenvoudig zelf deze wijzigingen kan doorvoeren. Bij eventuele problemen kan je ook gebruik maken van onze support via het gratis telefoonnummer 0800-9324678.

De registratie van de domeinnaam is direct. Het kan echter enkele uren duren voordat de domeinnaam beschikbaar is. Dit is afhankelijk van de DNS update van je internet provider. Bij een DNS update ‘kijkt’ een internet provider welke wijzigingen er qua domeinen hebben plaatsgevonden. Elke provider hanteert zijn eigen tijd voor een DNS update. Zo kan het zijn wanneer je op je smartphone met 4G de domeinnaam intypt deze al wel beschikbaar is maar op een reguliere internetverbinding pas een uur later.

Wanneer een domeinnaam is opgezegd komt deze in quarantaine terecht. Dit is een tijdelijke periode waarin je de opzegging nog ongedaan kan maken. Je hebt daar dan 30 dagen de tijd voor. Let op! Er kunnen kosten zitten aan het uit quarantaine halen van domeinnamen.

In Mijn Argeweb is het mogelijk om de registratiegegevens van een domeinnaam up-to-date te houden. Het kan zijn dat je ook mails ontvangt van ICANN, dit is een overkoepelende organisatie die zorgt voor het beheer van verschillende extensies, waaronder ook .net. In deze mails wordt vaak gevraagd om te controleren of de registratiegegevens nog juist zijn. Mocht je twijfelen over de echtheid van deze mails, kan je altijd contact opnemen met onze servicedesk.