.ORG Domeinnaam registreren

  • Ideaal voor organisaties
  • Zoekmachine vriendelijk
  • Bescherm uw domeinnaam

Wij scoren gemiddeld een 9,2

.ORG domeinnaam registeren

.ORG domeinnaam registeren

De .ORG extensie is al sinds 1985 actief en werd ontwikkeld voor websites met een specifieke doelgroep. De domeinnaam extensie .ORG was in eerste instantie ontwikkeld voor non-profit organisaties. Tegenwoordig wordt deze ook veelal gebruikt door commerciële organisaties, goede doelen organisaties en cultuur stichtingen. De afkorting .ORG staat voor organisatie. De .ORG domeinen worden beheert door PIR (Public Interest Registry).

Waarom een .ORG extensie?

.ORG is een extensie die wordt aangemerkt als gTLD wat staat voor generieke top level domein. Dit houdt in dat de extensie niet aan een bepaald land toebehoort. De .ORG is een populaire extensie mede omdat deze al sinds lange tijd aan te vragen is maar ook omdat deze is uitgegeven in de tijd van de .COM en .NET domeinen. Mocht een domeinnaam in een bepaalde gTLD niet meer beschikbaar zijn, werd er vaak overgestapt op een andere. Voor iedereen is het mogelijk om een .ORG domein te registeren, er zijn geen restricties.

Check of uw .ORG domeinnaam nog vrij is

Een internationele uitstraling met een .ORG domein!

welke tekens zijn toegestaan in een domeinnaam

Welke tekens zijn toegestaan in een .ORG domeinnaam?

De .ORG domeinnaam mag bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. De toegestane tekens zijn o.a. letters, cijfers en het – teken ( ook wel koppelteken genoemd ). Het koppelteken mag niet aan het begin en aan het einde van de domeinnaam staan. Probeer de domeinnaam zo kort mogelijk te houden. Probeer voor de registratie een zoekwoorden onderzoek te doen en neem eventueel een veel gezocht woord op in de domeinnaam.

Hoe begin ik een website op een .org domeinnaam

Hoe begin ik een website op een .ORG domeinnaam?

Nadat u de domeinnaam heeft geregistreerd kunt u starten met de bouw van uw website. Argeweb biedt uw domeinnaam het eerste jaar gratis aan in combinatie met een webhostingpakket. U kunt uw domeinnaam ook koppelen aan een VPS server, bij een eigen VPS server kunt u meerdere websites op één omgeving plaatsen. U bent dan ook geheel onafhankelijk. Bij shared webhosting deelt u de webhosting met andere klanten, dit is bij een VPS niet het geval.

e-mailhosting

E-mailhosting

Het is ook mogelijk om een professioneel mailadres in combinatie met uw .ORG domeinnaam aan te maken, zie hiervoor: e-mailhosting. Naast onze standaard e-mailhosting is het ook mogelijk om Office365 te koppelen aan uw .ORG domein. Met Office 365 heeft u een professionele mailomgeving tot uw beschikking. Uw berichten worden opgeslagen in de Cloud. Naast een professioneel e-mailadres heeft in binnen Office 365 Business en Premium ook de desktopversies van Office tot uw beschikking.

DNS beheer van uw .ORG domeinnaam

Binnen de customersite van Argeweb is het mogelijk om uw domeinnaam volledig te beheren. U kunt hier voor uw domeinnaam bijvoorbeeld de DNS instellingen aanpassen. DNS staat voor Domain Name Server en verzorgt de vertalingen van IP adres naar domeinnaam. Typt u een bepaalde domeinnaam in dan kan de DNS server zien welk IP adres hieraan gekoppeld zit en hierna wordt automatisch uw website naar voren gebracht.

Verhuis uw .ORG domeinnaam naar Argeweb

Wanneer u uw .ORG domein naar Argeweb wilt verhuizen dient u bij uw huidige provider een verhuiscode op te vragen. Deze verhuiscode voert u in bij het bestellen van de domeinnaam via onze website. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de domeinnaam naar Argeweb wordt verhuisd.
Begin een website op een .ORG domeinnaam

Nadat uw domeinnaam is vastgelegd kunt u hieronder kiezen voor een kant en klaar hostingpakket

WordPress hosting

WordPress

U kunt direct beginnen met WordPress, installeer een thema of een plugin om uw site naar wens in te richten.

WordPress hosting
Joomla webhosting

Joomla

Met Joomla maakt u eenvoudig een website met veel inhoudspagina's en content. Uw Joomla hosting is kant en klaar.

Joomla Hosting
Magento hosting

Magento

Met Magento bouwt u eenvoudig een grote webshop met uitgebreide mogelijkheden. Met modules bouwt u eenvoudig functies uit.

Magento Hosting
VPS hosting

VPS

Met een VPS brengt u meerdere websites onder op een eigen server, u deelt uw hosting dan niet meer met andere klanten (shared hosting).

VPS Hosting


Domeincheck

1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW