WordPress VPS Pakketten

Een VPS is een fysieke server opgedeeld in meerdere virtuele servers. Je eigen VPS server functioneert dus zelfstandig en heeft daardoor geen last van andere websites. Met een virtuele server heb je optimale prestaties zodat je website altijd snel bereikbaar is voor je bezoekers. Al onze VPS pakketten zijn geschikt voor WordPress. Snel aan de slag? Bestel een VPS met het controlepaneel Plesk. Daarmee kan je via een eenvoudige installatie tool WordPress installeren.

Waarom kiezen voor WordPress VPS?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een VPS kiest in plaats van webhosting. Met een eigen server heb je snellere laadtijden, omdat je de servercapaciteit niet hoeft te delen met anderen. Alle performance is van toepassing op jouw eigen website, waardoor je een razendsnelle WordPress website krijgt en je verzekerd bent van top prestaties.

Daarnaast heb je met een VPS de volledige controle over je server, zodat je flexibel aanpassingen kan maken. Dit is bij webhosting niet het geval, omdat daar de infrastructuur al bepaald is door de hosting provider. Je hebt op je VPS ook SSH toegang zodat je eenvoudig en snel onderdelen of software kan installeren via de command line.

Wat zit er bij een WordPress VPS?

Als je een server bij ons afneemt heb je onbeperkt dataverkeer, een gratis private network, toegang tot het console en je kan tot 10 extra IP-adressen aanvragen. Je kan zelf bepalen of je een Linux distributie (Debian, Ubuntu of CentOS) of Windows server op je VPS installeert. Ook kan je de controlepanelen Plesk of DirectAdmin toevoegen om het server beheer eenvoudiger te maken in de vorm van een gebruiksvriendelijke interface. Hoe je jouw server ook inricht, je kan er altijd gratis WordPress op installeren, zodat je aan de slag kan met je website of webshop.

Veelgestelde vragen

Het grootste verschil tussen een VPS en shared hosting is de vrijheid en flexibiliteit die je hebt. De WordPress VPS is jouw eigen server waardoor je volledige controle hebt over de software die erop draait en de prestaties. Bij shared hosting draait je WordPress website op een gedeeld platform, wat betekent dat niet jij maar de hosting provider bepaalt welke configuratie op de server draait.

Een WordPress VPS is unmanaged. Dit betekent dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor de inrichting en het onderhoud van de server.

Je neemt een VPS af op basis van een maandcontract met een opzegtermijn van één maand.

Standaard wordt bij Argeweb een VPS opgeleverd met een partitie van 40 GB. Deze partitie kun je na de oplevering zelf onder je besturingssysteem uitbreiden tot de maximale grootte van je harddisk.