Wat is het beste advies voor Exchange?

Hosted Exchange vs. Microsoft 365

Stel, je wilt voor jezelf of voor een klant een Exchange oplossing inrichten – de standaard in vrijwel elke branche. Maar waar kies je nu voor? Hosted Exchange en Microsoft 365 zijn twee e-maildiensten van Microsoft. In deze blog gaan we kijken wat nou eigenlijk de overeenkomsten en – veel interessanter – de verschillen zijn. Wanneer moet je voor welke kiezen?

Overeenkomsten en verschillen tussen Hosted Exchange en Microsoft 365

Overeenkomsten
Met beide diensten kun je onder andere je e-mail, contactpersonen en agenda altijd en overal ter wereld beheren. Dit is mogelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van externe servers waar alle data staan opgeslagen. Je huurt dus eigenlijk ruimte op het internet. Het voordeel hiervan is dat er geen hardware aangeschaft moet worden en er op kantoor geen beheerder nodig is. Verder hebben beide e-mailhostingdiensten verschillende pakketten met verschillende opslaghoeveelheden, tarieven en allerlei andere opties.

Verschillen
Maar wat zijn nu de verschillen tussen Hosted Exchange, dat altijd door een hostingpartner van Microsoft wordt aangeboden, en Microsoft 365, dat kan worden aangeschaft bij Microsoft zelf?

Om te beginnen zou je jezelf moeten afvragen waar je data staat opgeslagen. Bij Microsoft 365 is het niet gegarandeerd dat je data in Nederland staan. Het voordeel van Hosted Exchange bij Argeweb is dat je zeker weet dat alle gegevens gegarandeerd in Nederland worden opgeslagen, namelijk in onze datacenters in Schiphol-Rijk en Amsterdam.

Daarnaast is tevens de Servicedesk van Argeweb van Nederlandse bodem. Onze medewerkers denken mee over bijvoorbeeld de integratie van applicaties, het maatwerk daaromheen en migratie van en naar on premise (servers op locatie) Exchange.

Verder is het bij Argeweb mogelijk om Hosted Exchange te combineren met andere mailplatformen voor niet Exchange gebruikers, wat zorgt voor een kostenbesparing.

Ook wordt de data van je Hosted Exchange eens per week of elke dag gebackupt, afhankelijk van welke versie je gebruikt. Argeweb biedt tot slot – naast de 25 GB opslag – doorgroeimogelijkheden, zodat je je opslag kunt uitbreiden.

Een voordeel van Microsoft 365 daarentegen is, is dat het Office Web Apps biedt.

Conclusie
Als Microsoft 365 alles biedt wat je nodig hebt, is wellicht alleen de locatie van de dataopslag een overweging. Wanneer je voor flexibiliteit wilt gaan, en geen gebruik wilt maken van de integrale Microsoft 365 functionaliteit en misschien wel van andere tools, dan is Hosted Exchange de betere keuze. Daarnaast kun je een overwegen of (snelle) support belangrijk voor je is.

* Bleek uit een steekproef.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *