Alles over Hosted Exchange 2013

Exchange 2013Hosted Exchange 2013 is het nieuwste mailplatform dat beschikbaar is bij Argeweb en is zoals de naam al doet vermoeden gebaseerd op Microsoft’s Exchange Server 2013.

Een van de meest in het oog springende zaken is dat Microsoft geprobeerd heeft om op verschillende applicaties eenzelfde look-and-feel te creëren. Of je nou Outlook Web App (webmail) gebruikt, of Outlook 2013, of de mailclient van Windows Phone 8 of iPad, het ziet er allemaal hetzelfde uit en het werkt allemaal gelijk.

Naast e-mail bestaat er ook een agenda functionaliteit en deze kan ook gedeeld worden met collega’s. Ook contactpersonen en taken zijn beschikbaar in Hosted Exchange 2013 en al deze functionaliteiten zijn beschikbaar in Outlook Web App, Outlook en Windows Phone 7 en 8. Op andere mobiele platforms is het ook beschikbaar maar het is afhankelijk van het apparaat hoe dit beschikbaar is.

Ook offline werken
Outlook kan gebruikt worden als je online bent, maar Outlook is ook offline beschikbaar. Je kunt in een hotel, in de trein of in een vliegtuig gewoon je mail bijwerken en zodra je weer online bent worden alle wijzigingen automatisch met de server gesynchroniseerd. Een van de nieuwe features is dat deze functionaliteit ook beschikbaar is in Outlook Web App. Dit is gewoon een kwestie van de browser op offline zetten en je kunt zonder verbinding met de server toch blijven werken.
Naadloze integratie
Hosted Exchange 2013 van Argeweb integreert ook met Hosted Lync van Argeweb. Hierdoor kan je in Outlook direct zien wie van je collega’s online zijn en indien gewenst een chatsessie opzetten. Chatsessies worden automatisch in de mailbox opgeslagen en als je een chat mist krijg je daar automatisch een berichtje van in je mailbox.

Hosted Exchange 2013 is beschikbaar in een Basic uitvoering. Deze heeft een 5GB mailbox en beschikt over POP3, IMAP4 en Outlook Web App. De Standard en Standard+ uitvoering hebben beiden een 25GB mailbox en bieden alle functionaliteiten, maar bij Standard+ krijg je de beschikking over Outlook 2013 plus de bijbehorende licentie.

Meer informatie bekijken of de dienst bestellen kan via de Hosted Exchange 2013 pagina.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *