Ransomware XBash zorgt voor bedreigingen in Windows & Linux

ransomware-xbash-bedreigingen-linux-windows-featured

Er is een nieuw soort Ransomware en CryptoMiner in één ontdekt welke schade kan brengen tot Windows en Linux systemen. De schadelijke software wordt ‘Xbash’ genoemd en verspreid zich snel. Bij een aanval worden al je bestanden versleutelt en wordt er losgeld gevraagd in de vorm van Bitcoins. De hackers willen dat je betaalt om weer toegang te krijgen tot je bestanden.

Dit soort schadelijke software is al vaker voorgekomen zoals WannaCry, Petya en NotPetya. Vooral als je niet zo bezig bent met veiligheid en bij het oude vertrouwde blijft, heb je een grotere kans om de dupe te worden van Ransomware.

De beste manier om de schade te beperken, is regelmatig back-ups maken, sterke wachtwoorden gebruiken en alle beveiligingsupdates uitvoeren. Mocht je nou toch de dupe worden worden, betaal dan zeker niet het geld dat ze vragen. Uit eerdere voorvallen is namelijk gebleken dat de hackers jouw bestanden toch niet vrijgeven.

Ransomware voorkomen doe je eenvoudig met onze back-up tool. Deze is beveiligd met Acronis Active Protection, een soort virusscanner voor ransomware waarmee real-time wordt gemonitord. Zo weet je zeker dat je bestanden niet versleuteld kunnen raken.

 


avatar

Over Jelle Terwisscha van Scheltinga

Jelle is Online Marketeer bij Argeweb. Met zijn design en programmering vaardigheden optimaliseert hij website om de conversie zo hoog mogelijk te krijgen. Verder houdt hij zich onder andere bezig met SEO, affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.