5 tips om het maximale uit Microsoft 365 te halen

Je hebt een Microsoft 365 pakket besteld en je wilt er graag mee aan de slag. Het zou veel tijd schelen als je direct wist waar je zou moeten beginnen en hoe alles werkt. Ingewikkeld is het niet, omdat Microsoft 365 heel gebruiksvriendelijk en vertrouwd is. Wil je het maximale halen uit Microsoft 365? Dan geven je we graag wat handige informatie en tips.

1. Maak gebruik van onze Microsoft 365 installatiehulp

Wil je snel aan de slag met je nieuwe dienst maar heb je geen tijd om je te verdiepen in de installatie ervan? Geen probleem! Wij nemen het graag uit handen, zodat jij je volledig kunt focussen op jouw online ambities. We zorgen ervoor dat de Microsoft 365 software netjes geïnstalleerd wordt, voegen eventuele domeinen toe, maken de gewenste gebruikers aan, stellen de mailboxen en OneDrive in. Snel en makkelijk geregeld!

2. Installeer Microsoft 365 op meerdere apparaten

Tegenwoordig hebben we verschillende apparaten in ons bezit waar we graag op werken, zoals laptops, tablets en smartphones. Het is daarom mogelijk om Microsoft 365 op maximaal vijf verschillende apparaten installeren, zodat je voortdurend moeiteloos kunt schakelen om efficiënter te werken.

3. Werk flexibel met Office Online

Naast de desktop versie van Microsoft 365 kun je ook aan de slag met Office Online om flexibel te kunnen werken. Zorg er wel voor dat je de documenten opslaat in OneDrive of andere 365-bibliotheken. De documenten worden dan in een webbrowser geopend, zodat je overal kunt doorwerken. Meld je aan via http://portal.office.com om aan de slag te gaan met Office Online. Je bent niet meer afhankelijk van een kantoor en kunt prima thuis op de bank de laptop erbij pakken om je werk af te maken. Ook ideaal als je veel onderweg bent!

 PS. Je inloggegevens kun je terugvinden in je welkomstbericht.

4. Deel je Office documenten met anderen

Werk nu nog efficiënter samen door de Office bestanden te delen met je collega’s of klanten. Selecteer het bestand dat je wilt delen in het Office programma waarin je werkt en klik op ‘Delen’. In de lijst ‘Delen’ kun je een persoon selecteren met wie je het bestand wenst te delen. Op deze manier hoef je geen omweg meer te maken via e-mail.

5. Werk efficiënter samen met Skype for Business, Teams of Yammer

Microsoft 365 biedt drie programma’s om efficiënt samen te kunnen werken: Skype voor bedrijven, Yammer en Teams. Microsoft Teams, de naam zegt het al, is speciaal ingericht om efficiënter samen te werken in teams. Yammer heeft meer weg van een sociaal netwerk en Skype voor bedrijven is een versimpeld chatprogramma voor snelle communicatie. Alle drie maken ze het mogelijk om snel onderling te communiceren en bestanden uit te wisselen. Dus werk je veel samen? Probeer dan zeker deze programma’s uit.

Aan de slag met Microsoft 365?

Heb je nog geen Microsoft 365, maar wil je er wel graag mee aan de slag? Bekijk dan onze verschillende Microsoft 365 pakketten.

 

Reacties zijn gesloten.