Back-up plan voor de beveiliging van je bestanden

online back-up beveiliging van bestanden

Het is niet het eerste waar je aan denkt, maar een goed back-up plan voor je data is toch erg belangrijk. Er kunnen onverwachte gebeurtenissen, zoals een computercrash, brand, waterschade of diefstal voorkomen.

Je denkt er niet aan, omdat de kans klein is, maar als zoiets gebeurt en je hebt geen back-up van je bestanden, raak je alles kwijt. Dat kan voor veel problemen zorgen. Zulke problemen willen we voorkomen, daarom vertellen we je in dit artikel alles over back-ups.

Wat houdt een back-up in?

Met een back-up sla je een kopie van je data op in de cloud. Mocht er dan wat met de originele data gebeuren, kan je de back-up raadplegen en kan je snel weer aan de slag. Je hebt zelf de controle over je back-ups. Je kan bijvoorbeeld instellen hoe lang je wil dat een back-up bewaard wordt.

Ook is het mogelijk om het proces te automatiseren. Je kan dan inplannen wanneer en hoe vaak een back-up gemaakt wordt, bijvoorbeeld elke zondag om 20:00. Je hoeft het dan maar één keer in te stellen en daarna ben je altijd verzekerd dat je bestanden veilig zijn.

Je bestanden extra goed beveiligd

Bij Argeweb hebben we onze back-up dienst uitgebreid met Acronis Active Protection. Deze technologie kan je zien als een virusscanner voor ransomware. Daarmee bieden we actieve bescherming tegen onder andere virussen en ransomware voor de data in je back-up. Daarnaast worden je bestanden versleuteld, zodat er nooit zomaar iemand bij kan. Met Acronis ben je er dus van verzekerd dat je bestanden veilig opgeslagen zijn.

online back-up proces

Geen zorgen over privacy

Jouw privacy is voor ons erg belangrijk. Daarom worden je bestanden beveiligd opgeslagen volgens AES-256 encryptie in SSAE-16 gecertificeerde Tier-IV datacenters. We zullen kort uitleggen wat dit betekent:

  • AES-256 is een door de overheid goedgekeurde encryptie methode wat zorgt voor een beveiligde toegang tot je data en dataverkeer
  • SSAE-16 is een internationaal erkende norm voor de beoordeling van de interne beheersmaatregelen
  • Tier-IV staat voor het hoogste garantieniveau: een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,99%

Hulp nodig? Gebruik onze installatieservice

Wil je gebruik maken van onze Online Back-up dienst, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan kan je onze Servicedesk gebruiken. Een van onze medewerkers neemt dan kort je PC over, installeert de software en maakt direct de eerste back-up voor je aan.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.