Argeweb beveiligt meer dan 119.000 domeinnamen middels DNSSEC

Argeweb - 18 augustus 2015 - door Eline Verhoeven

Argeweb dnssec

Hostingprovider Argeweb heeft recent haar .NL en .EU domeinnamen voorzien van DNSSEC beveiliging. Dit is een extra beveiliging voor domeinnamen die de kans op misbruik kleiner maakt.

Het internet groeit en hiermee is de noodzaak van online veiligheid toegenomen. Argeweb speelt met DNSSEC in op deze toenemende online veiligheid. Alle .NL en .EU domeinnamen die bij Argeweb worden gehost zijn voorzien van DNSSEC.

Ondernemen met DNSSEC
DNSSEC verkleint de kans dat gegevens door derden worden gebruikt om hiermee te frauderen. Directeur Koen van Deudekom: “Onze slogan is ‘samen succesvol online’. Een belangrijk onderdeel van succesvol zijn, is veiligheid. Daarom hebben wij DNSSEC geïnstalleerd. Met deze extra beveiliging willen wij ervoor zorgen dat onze klanten veilig online kunnen en blijven ondernemen.”

Wat is DNSSEC?
DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions. DNSSEC voorkomt dat servers vervuild raken waardoor de kans dat een gebruiker op een verkeerde plek op het internet uitkomt kleiner wordt.

Wanneer iemand een domeinnaam invoert, wordt er een aanvraag gedaan bij de DNS server en ontvangt men het desbetreffende IP adres. DNSSEC voegt hier een controlegetal aan toe, waarmee wordt gekeken of het IP-adres onderweg niet aangepast is.

Over Argeweb
Met meer dan 190.000 domeinnamen en het beheer van tienduizenden websites is Argeweb één van de grootste hostingproviders van Nederland. Al 15 jaar toonaangevend in de hostingbranche met service, kwaliteit en een extra stapje zetten voor de klant om zodoende samen met de klant succesvol online te zijn.Reacties zijn gesloten.