Lancering.shop domeinnaam biedt ondernemers unieke kansen

Domeinnaam - 26 september 2016 - door Eline Verhoeven

shop domeinnaam

 

 

Na ruim twee jaar wachten is het eindelijk zover: de .shop domeinnaam is gelanceerd. Vanaf nu is de .shop domeinnaam voor iedereen ter wereld te registreren. Wereldwijd wordt er veel van deze domeinnaam verwacht. Deze nieuwe domeinnaam extensie is namelijk zeer geschikt voor webshop eigenaren en geeft een unieke kans op een pakkende en originele domeinnaam.

Tal van mogelijkheden
Er zijn tal van mogelijkheden met de nieuwe .shop extensie. Denk aan game.shop of sport.shop, waarmee direct zichtbaar is wat voor webshop iemand heeft, maar ook varianten zoals sex.shop zullen naar verwachting zeer populair zijn.
Een andere reden waarom er veel van de .shop extensie wordt verwacht is dat een .shop extensie zorgt voor een professionele uitstraling van een online shop. Bovendien kan er internationaal een groter publiek bereikt worden en is er nu een unieke kans om een unieke domeinnaam te registreren, die nog niet vergeven zijn. Tot slot, zullen klanten het domein ook vastleggen om te voorkomen dat iemand anders die van hun claimt.

Onderzoek
Argeweb is één van de eerste providers die actief bezig is met de nieuwe domeinnaam extensies, zoals .shop en .online. Via de door Argeweb gemaakte website www.voorregistratie.nl, kon iedereen een domeinnaam met de nieuwe .shop extensie op voorhand reserveren.

Onder de meer dan 10.000 voorregistraties deed Argeweb recent onderzoek. Zo is gekeken naar de branches waarin de .shop domeinnaam voornamelijk is gereserveerd. De consumenten elektronica branche staat met 25% van de voorregistraties op nummer één, gevolgd door de modebranche (met 20% voorregistraties) en sportartikelen (14% voorregistraties). Ook is er een groep van gelukszoekers (38,5% van de voorregistraties) die domeinnamen heeft geregistreerd met als doel dit domein te reserveren en ooit voor (veel) geld te verkopen.

Uit de voorregistraties blijkt dat 80% van de klanten al een .nl domeinnaam had en nu dus ook een domeinnaam met de .shop domeinnaam heeft gereserveerd.

Registreren
Vanaf heden is de .shop domeinnaam voor iedereen te registreren. Argeweb biedt deze domeinnaam extensie aan voor € 32,95 per jaar en tijdens de actieperiode voor € 24,95 per jaar.Reacties zijn gesloten.