Google gaat vanaf oktober meer waarschuwen op http-sites

SSL - 5 september 2017 - door Aksana Mikhalap

Er wordt veel gesproken over de online ontwikkelingen en digitalisering. We leven in de wereld van IoT waarbij veel data wordt verzameld en uitgewisseld. Er komen steeds meer vraagtekens rondom privacy. Hoe privé is jouw privacy en wordt hier eigenlijk wel rekening mee gehouden? Je hoort steeds vaker dat persoonsgegevens op straat komen te liggen door een datalek omdat er niet zorgvuldig is omgegaan met de beveiliging ervan. Grote partijen zoals Google zien er steeds strenger op toe dat de gegevens goed beveiligd worden. Zo stimuleert Google een veilige HTTPS-verbinding door een hogere ranking en komen er op den duur meer waarschuwingen op onveilige HTTP-websites. En laten we eerlijk zijn, de melding ‘niet veilig’ is nou niet bepaald goede reclame voor jouw website.

‘Niet veilig’ waarschuwing in Chrome 62

Zoals je misschien al weet toont Google nu al de melding ‘niet veilig’ in Chrome 56 op webpagina’s met wachtwoordvelden of welke financiële gegevens verzamelen. In Chrome 62, dat in oktober uitkomt, zal Google nog meer gaan waarschuwen. De melding ‘niet veilig’ wordt dan ook getoond wanneer je gegevens intikt op een willekeurige pagina van een website die nog op een onveilige HTTP-verbinding draait. De waarschuwing wordt zelfs getoond wanneer de pagina in Incognito-mode bezocht wordt.

Heb jij een website of een webshop waar gegevens verstuurd worden? Dan is een SSL certificaat zelfs verplicht. Wanneer je onzorgvuldig omgaat met de gegevens van jouw bezoekers kun je een fikse boete verwachten.

Een HTTPS-verbinding is onmisbaar

Zou jij je persoonsgegevens nog achterlaten op een HTTP-website? Laat staan je creditcardgegevens! Ik kijk wel uit. De consumenten zijn extra alert op hun privacy en veiligheid op het internet. Juist omdat de privacy tegenwoordig in twijfel wordt getrokken. Het is daarom ontzettend belangrijk om als website eigenaar te laten zien dat je je bekommert om de veiligheid van de gegevens van jouw bezoekers. Wanneer je betrouwbaarheid uitstraalt, draagt dit bij aan jouw online succes. Want een aankoop doe je liever op een goed beveiligde website, toch?

Stap nu over naar een veilige HTTPS-verbinding

Overstappen naar een veilige HTTPS-verbinding kan eenvoudig en snel met een SSL certificaat. Voorkom de melding ‘niet veilig’ op jouw website en laat met een veilige HTTPS-verbinding zien dat je zorgvuldig omgaat met de persoonsgegevens van jouw bezoekers. Zo creëer je vertrouwen en maak je jouw website succesvoller! Bekijk snel welk SSL certificaat het beste past bij jouw onderneming.Reacties zijn gesloten.