Namen kapen op twitter

Social media - 19 augustus 2010 - door Argeweb

Met het kapen van domeinnamen zijn we al jarenlang bekend, maar ook op initiatieven als twitter komt het voor dat goudzoekers een twitternaam in gebruik nemen die eigenlijk aan iemand anders toebehoord. Bedrijven die dan (iets te laat) een twitteraccount willen starten, zullen merken dat hun accountnaam (twitter.com/bedrijfsnaam) niet meer beschikbaar is. Of er al daadwerkelijk transacties zijn geweest is niet bekend.

Ook Argeweb heeft hier mee te maken gehad. Het account www.twitter.com/argeweb was door iemand anders aangevraagd en Argeweb werkte vanaf het account www.twitter.com/argewebnl. De “kaper”  heeft deze naam wel kosteloos overgedragen.

Heb je automatisch bij websites als twitter recht op je merknaam? Dit zal naar mijn mening sterk afhangen van welke tweets je plaatst. Tweet je zogenaamd voor een ander of een ander merk en lijkt het op misleiding, of is het gewoon niets meer dan jouw twitternaam…?

De tip is in ieder geval, leg je twitter-naam vast of je nu twittert of niet. Het kost niets en je weet maar nooit!Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *