Monitor je VPS vanaf je telefoon

Met een Virtuozzo VPS met Plesk bij Argeweb heb je zelf het beheer over de virtuele server. Zo kan je hem bijvoorbeeld in zijn geheel opnieuw opstarten en losse services beheren. Bij het eigen beheer komt ook de mogelijkheid om de server te monitoren. Het monitoren van de server is het in de gaten houden van bijvoorbeeld allerlei processen, maar ook het bekijken van de uptime van de server.

Het monitoren kan heel eenvoudig via een gratis App. Op bijna elke mobiele telefoon is het mogelijk om je server te monitoren/ beheren. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van je virtuele server, waar je ook bent!

Verschillende apps
De Argeweb VPS-en worden verkocht met de Plesk beheertool. Voor Plesk zijn er Apps waarmee je altijd op de hoogte bent van de status van de server. Er zijn twee varianten van de App beschikbaar. Variant 1 is de Mobile Server Monitor. Deze App is beschikbaar voor elke klant met een VPS met Plesk. Met de App kan je:

• Een lijst van services van een specifieke server bekijken (het is dus mogelijk om meerdere servers te monitoren).
• Informatie over de server bekijken, zoals het OS, de CPU en Plesk versie.
• De status uitlezen van de CPU belasting, het geheugenverbruik en het verbruik van de swap ruimte.
• Abonneren op events van de server.

Variant 2 is de Mobile Server Manager. Deze App is alleen beschikbaar voor klanten met een VPS met Plesk die voorzien is van het Power Pack. Met deze App kun je in de basis hetzelfde als met de andere App, alleen dan is er nu de mogelijkheid om services te stoppen en starten, de gehele server te herstarten en nog meer.

Android, iPhone en BlackBerry
Bijna elk mobiel platform wordt ondersteund. Zo is er een App voor iPhone toestellen, Android toestellen en BlackBerry toestellen.

Downloaden
Server Monitor:
BlackBerry

Server Manager:
BlackBerry


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en hosting zet hij in om klanten een nog betere ervaring te bieden.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *