Fresh jazzy update: WordPress 4.7 Vaughan

WordPress 4.7 Vaughan

De nieuwe versie van WordPress is uit! WordPress 4.7 Vaughan is vernoemd naar de Jazz legende Sarah ‘‘Sassy’’ Vaughan. Met WordPress is het mogelijk om eenvoudig een eigen website of blog te maken en bij te houden, zonder dat je kennis hoeft te hebben van HTML of PHP.

De nieuwe versie WordPress 4.7 maakt het een stuk makkelijker en sneller om jouw website in te richten. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek de nieuwe features.

Nieuw thema: Twenty Seventeen
Twenty Seventeen is een nieuw thema in WordPress met een strak design dat de mogelijkheid biedt om met grote afbeeldingen en video’s te werken. Maak je website eigen door het gebruik van widgets, jouw logo, aangepaste kleuren, social media buttons, etc. Twenty Seventeen werkt perfect op verschillende devices en het dashboard kan in meerdere talen weergegeven worden.

Theme starter content
Om je website optimaal in te kunnen richten, heeft elk thema een voorbeeld. In het voorbeeld kun je zien hoe jij het beste jouw informatie kunt indelen. Waar je bijvoorbeeld het stukje over je bedrijf kunt plaatsten of je contactgegevens. Dit alles kun je natuurlijk geheel naar eigen wens aanpassen.

In de layout zijn de gedeelten die je kunt bewerken aangegeven met ‘pen icoontjes’ oftewel ‘edit shortcuts’. Als je op een ‘edit shortcut’ klikt, dan kun je dat gedeelte meteen bewerken. De aanpassingen die je dan maakt worden direct live in de preview getoond. Zo zie je meteen of je tevreden bent over de aanpassingen, zoals bijvoorbeeld de lengte van je titel.

Het is in thema Twenty Seventeen ook mogelijk om je boodschap nog sprekender te maken door een video header te gebruiken. Een goede video header is een eye catcher een geeft een helder beeld van waar jouw website over gaat.

Het eenvoudiger bouwen van menu’s
Vaak bevatten de menu’s op de website een link naar een pagina. Maar wat als je nog geen pagina’s hebt om naar te linken? Het is nu mogelijk om nieuwe pagina’s toe te voegen aan je website, terwijl je een menu aan het bouwen bent. Je kunt de pagina’s toevoegen zonder het bewerk gedeelte en je aanpassingen te verlaten.

Nieuw CSS paneel
Voeg code toe of pas code aan en bekijk meteen hoe dit eruit ziet op jouw website. Door een live preview worden de aanpassingen meteen zichtbaar op de concept versie. Op deze manier kun jij eenvoudig en snel wijzigingen doorvoeren zonder dat je eindeloos hoeft te refreshen.

PDF pictogrammen
Het beheren van je documenten is nu een stuk overzichtelijker. Wanneer je PDF documenten upload worden er van deze documenten grote pictogrammen aangemaakt. Op deze manier zie je in één oogopslag welke documenten je nodig hebt.

Verschillende talen
Beheer je de website met meerdere mensen? Wellicht hebben andere beheerders een bepaalde voorkeur voor een taal. In WordPress 4.7 kun je nu eenvoudig meerdere talen instellen voor je dashboard. Zo kan de taalvoorkeur per gebruiker worden aangepast.

Eigen website bouwen in WordPress?
Met webhosting van Argeweb krijg je webruimte waarmee je eenvoudig en snel je WordPress website online kunt zetten. Kies het pakket dat het beste bij jou wensen past en maak gebruik van Argeweb Academy, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een WordPress website bouwt.

Reacties zijn gesloten.